Hardenberg

SC Lutten scoort drie keer en verliest met 1-3

Door de redactie

Drie keer scoren en toch met 1-3 verliezen. Het overkwam SC Lutten zaterdag op sportpark De Kei tegen SV Marknesse. De koploper kwam onder meer door eigen doelpunten van Ramon Soer en Nick Weekamp wel heel gemakkelijk aan de drie winstpunten.

Het is overigens niet zo dat SC Lutten, dat in deze competitie nergens meer voor strijdt, de bezoekers de punten cadeau deed. Integendeel. SVM mocht de handjes dichtknijpen dat het bij rust al niet tegen een onoverbrugbare achterstand aankeek. De woorden van trainer Jaap Scholing: "ik hoop op een mooie en goede wedstrijd', hield hij zijn spelers voor, hadden het nodige effect. Vanaf het begin werd SVM met fraaie aanvallen en enthousiast spel onder druk gezet. Mede door het steeds weer veroveren van de afvallende bal, was SVM nauwelijks in staat een goede aanval op te zetten.

In de 22ste minuut kwam SC Lutten meer dan verdiend op voorsprong. Jan van de Berg gaf een schitterende pass op Thorben Scholten, die op zijn beurt fraai voorzette op Nick Lamberink, die, om opnieuw een superlatief te gebruiken, ffantastisch binnenkopte. Daarvoor hadden Ewout Spijker, Ronald Kosse en Ewoud Altena al mogelijkheden gehad om de score te openen.

Lang genoten de Luttenaren overigens niet van de voorsprong. Nog in dezelfde minuut was het al weer gelijk. In eerste instantie keerde Ramon Soer nog een inzet van Bart Bakker, maar bokste even later de bal in eigen doel na een ''mislukte' voorzet van Martin Peters.

SC Lutten was door deze tegentreffer even aangeslagen, waardoor SVM in staat werd gesteld meer in de aanval te gaan. Zonder resultaat overigens, ook al omdat SC Lutten de draad snel weer oppakte. Helaas voor de thuisclub bleven doelpunten achterwege. De kansen waren er echter wel. Zo speelde Ronald Kosse een verdediger van SVM uit, maar alleen voor de doelman ontbrak het laatste zetje, schoot Ewout Spijker uit vrije positie hoog over en belandde een kopbal van Rick de Gooijer in de handen van de prima keepende Christiaan Haagsma.

Tweede helft

Ook na de thee was SC Lutten de bovenliggende partij, hoewel het spelniveau wel beduidend minder was dan in het eerste bedrijf. Desondanks waren ook nu de beste kansen voor SC Lutten. Na een fraaie aanval over diverse schijven passeerde Ewoud Altena de SVM-sluitpost, maar zag zijn inzet op de lijn alsnog gekeerd door aanvoerder Jorn Strijk. Omdat Lutten-treffers uitbleven kreeg SVM steeds meer vertrouwen in een goed resultaat en zocht vaker de aanval. Glenn Kuipers wist na een solo van Nick van der Velde, die vier Luttenaren passeerde, erger te voorkomen. Toch kwam SVM tegen de verhouding en zeer gelukkig op 1-2. Een voorzet van Richard de Boer verdween via de borst van Nick Weekamp achter doelman Soer. SC Lutten zette nog wel aan, maar het verzet was in feite gebroken. Dat Chris Berntsen in de 92ste minuut nog 1-3 maakte was alleen nog interessant voor de statistiek.

In verband met het jubileumfeest wordt zaterdag 11 mei door de SC Lutten-teams niet gevoetbald. Zaterdag 18 mei gaat het eerste team op bezoek bij Avereest en speelt zaterdag 25 mei de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Fit Boys.