Hardenberg

Sc Lutten naar grote nederlaag tegen BSVV

Door de redactie

In Bovensmilde leed Sc Lutten zaterdag 20 april onverwacht een grote nederlaag tegen BSVV, dat in de onderste regionen vertoeft van de derde klasse. Een overwinning zou kostbare punten opleveren en waarschijnlijk de veilige elfde plek in de stand voor de ploeg uit het noorden van de provincie Drenthe.

Het was dan ook niet verrassend dat BSVV het initiatief in deze wedstrijd nam. De lichtvoetige aanvallers zorgden voor gevaarlijke momenten voor het doel van de zwartwitten zonder dat daardoor echte doelrijpe mogelijkheden ontstonden.

Dit was echter van korte duur en vervolgens nam Sc Lutten het heft in handen. Onder leiding van Nick Lamberink en Ewoud Altena werden vele aanvallen opgezet, waaruit goede mogelijkheden werden gecreëerd voor, maar die waren aan Ronald Kosse niet besteed, die tot twee keer toe alleen voor de doelman van BSVV verscheen, maar hopeloos faalde.

En BSVV beperkte zich tot verdedigen en kwam sporadische over de middellijn. Toch namen zij onverwachts de leiding. In de laatste minuten van de eerste helft was er eindelijk een tegenaanval waaruit Calvin Kunstman de bal tegen de lat knalde. Uit de rebound kon Estifer de la Cruz scoren en stond de 1-0 op het scorebord, een verrassing voor iedereen die deze wedstrijd aanschouwde.

Het spelbeeld in het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. Sc Lutten had het initiatief zonder daar direct gevaarlijk bij te worden. En weer zorgde een onverwachte aanval van BSVV voor een doelpunt. Nu wist doelman Ramon Zoer een schot niet onder controle te krijgen waardoor de frivool voetballende Himmen Mohammed voor de 2-0 zorgde.

Daarna zette Sc Lutten alles op de aanval waardoor zeker vijf fantastische mogelijkheden om te scoren niet werden benut. David Koopman als verdediger trok mee naar voren en kreeg twee riante mogelijkheden, maar ook hij wist het doel niet te vinden.

Het meegaan van de verdedigers had ook zijn keerzijde en hield de verdediging open huis. Met vlijmscherpe counters werd Sc Lutten compleet van de mat gespeeld en werd een grote nederlaag geboren: 5-0, waarin Kaji Mohammed, hun geweldige nummer 10 aan de basis stond van de vele doelpunten.

En Sc Lutten raakte gefrustreerd, waaraan David Koopman de meeste uiting gaf en daarvoor zijn verdiende gele kaart van de goed leidende scheidsrechter van de Leur kreeg. In de volgende wedstrijd staat hij daardoor aan de kant.

Zo kwamen de punten terecht bij de ploeg, die er het meest recht op had namelijk BSVV en mocht Sc Lutten compleet vernederd met een grote nederlaag het veld verlaten.