Hardenberg

SC Lutten maatje te groot voor Bant

Door de redactie

SC Lutten heeft zich zaterdag 16 februari qua resultaat aardig gerevancheerd voor de matige vertoningen in de laatste twee wedstrijden tegen Nieuwleusen en Hardenberg'85. Bant werd in de thuiswedstrijd op sportpark De Kei met 2-0 verslagen.

Met name in de eerste helft was het gemis van Nick Lamberink, Jan van den Berg, Rick de Gooijer en David Koopman nauwelijks merkbaar. Bant, dat z'n eerste wedstrijd in 2019 speelde, kwam er nauwelijks aan te pas. De bezoekers werden op eigen helft continu vastgezet door een enthousiast spelend Lutten, dat echter verzuimde ruim afstand te nemen. De 2-0 ruststand was een schamele afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.

Al in de tweede minuut leek Ronald Kosse zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te zetten. Doelman Van Wegen kreeg een schot van Kosse niet onder controle. In de rebound schoot de rechterspits van SC Lutten over. Twee minuten later werd via het hoofd van Frank Altena wel gescoord, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. De Luttenaren bleven echter het doel van Bant bestoken, maar vooralsnog werd de zwak optredende Bant-sluitpost niet gepasseerd. Het duurde tot de 25ste minuut voor SC Lutten meer dan verdiend op 1-0 kwam. Na een vlot opgezette aanval kwam de bal via Thorben Scholten en Ronald Kosse bij Frank Altena, die op fraaie wijze koppend doel trof. Na nog enkele prima mogelijkheden voor Nick Weekamp, Frank Altena, Ronald Kosse en Rick Lamberink, was het de laatstgenoemde die de 2-0 op zijn naam schreef. Dat SC Lutten tegenstander Bant in de eerste 45 minuten niet op een onoverbrugbare achterstand zette was de enige smet op het fris ogende spel in het eerste bedrijf.

Tweede helft

Hoe anders was het niveau na de pauze. Opnieuw lieten de zwart-witten zien dat de ene helft de andere niet is. Van goed combinatiespel was bijna geen sprake meer en – in tegenstelling tot de eerste helft – werd veelvuldig balverlies geleden. Dat gaf Bant de gelegenheid om enkele keren dicht in de buurt van doelman Lars Mulder te komen, hetgeen de bezoekers in de eerste helft niet één keer lukte De beste kans was in het eerste kwart van de tweede helft voor Daley Slump, die zijn schoot voorlangs zag gaan. Ondanks het matige spel in de tweede helft creëerde SC Lutten, dat uiteindelijk toch een maatje te groot bleek voor rode lantaarndrager Bant, toch nog enkele mogelijkheden om verder afstand te nemen. Zo misten Robert Gerritse (gewisseld voor Frank Altena) en Rick Lamberink voor open doel, na een voorzet van Ronald Kosse, die op zijn beurt zag dat een kopbal van hem door de doelman van Bant uit de kruising werd geplukt. Dat Roy van de Berg en Sander Scholten nog in het veld kwamen voor respectievelijk Nick Poel en Ewout Spijker was alleen nog interessant voor de statistiek. Aan de stand veranderde er niets meer. De (magere) ruststand bleek uiteindelijk ook de einstand te zijn.