Hardenberg

Sc Lutten kleur- en puntloos in duel tegen ZZVV

Door de redactie

Ook nu had de harde wind zaterdag 16 maart een grote invloed op het spel van beide ploegen in de thuiswedstrijd van Sc Lutten tegen ZZVV uit Zuidwolde, de oude club van de huidige Luttentrainer Jaap Scholing.

Het spel van beide teams was daardoor van een matig gehalte. In de eerste helft was er dan ook zelden wat te beleven op sportpark De Kei. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, waarbij ZZVV de meeste balcontacten had. Soms was er iets voor het doel te beleven. De enige kans op succes was voor Sc Lutten, toen Rick Lamberink een bijna niet te missen kans kreeg uit een voorzet van Ewout Spijker, die bij een onverwachte aanval een perfecte voorzet los liet. Echter Rick Lamberink kopte de bal langs de verkeerde kant van de paal naast het doel van ZZVV.

ZZVV was in de eerste helft het meest gevaarlijk uit vrije schoppen in de buurt van het zestienmetergebied, maar doelman Lars Mulder toonde wederom zijn betrouwbaarheid door het doel schoon te houden. De rust brak aan met 0-0 met als typerende opmerking van een vaste supporter van Sc Lutten: "Is er ook nog gevoetbald vandaag?" en gaf daarmee een kernachtige samenvatting van de eerste helft.

Tweede helft

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft. ZZVV was het meest in balbezit, nam ook het meest initiatief in balbezit, terwijl Sc Lutten weinig of geen initiatief toonde en het meest gebruik maakte van de lange bal naar voren, die dan de door de harde wind een andere richting op ging dan de bedoeling was.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd was ZZVV de ploeg, die een poging deed om de wedstrijd winnend af te sluiten en dat lukte in de 83ste minuut. Dit keer echter uit een aanval, waarbij de verdediging van Lutten open huis hield en doelman Mulder kansloos was bij een schuiver in de rechter hoek van zijn doel.

Een terechte thuisnederlaag en daarmee vergooide Sc Lutten bijna alle mogelijkheden op een mooie afsluiting van deze competitie. Kansloos voor een plek in de bovenste regionen en ook het binnen halen van een periodetitel lijkt te mislukken.

Enige doel blijft dan successen behalen in uitdagende duels, zoals volgende week in de uitwedstrijd tegen koploper Elim, maar dan zal er echter meer initiatief moeten worden getoond dan in deze wedstrijd. Sc Lutten lijkt dan ook het meest op Feyenoord, af en toe een uitschieter in bepaalde wedstrijden, maar voor de rest kleurloos in het geheel.