Hardenberg

Sc Lutten de meest gelukkige

Door de redactie

Twee-drie werd de uitslag in de voetbalwedstrijd SVN '69-Sc Lutten op zaterdag 10 oktober. Donkere wolken dreigden boven het veld in Nijeveen. Voor welke partij zou dit symbolisch verkeerd kunnen uitpakken?

Kans op kans stapelde zich op voor SVN'69 en een marge van vijf doelpunten in de eerste helft zou helemaal geen uitzondering genoemd kunnen worden. De verdediging van SC Lutten was een gatenkaas. Al in de vijfde minuut kwam een speler van SVN alleen voor keeper Lars Mulder te staan. Deze stond zijn mannetje en kon redding brengen. Maar in de twaalfde minuut was het wel raak, met een afstandsschot werd het 1-0. Lutten bleef maar klungelen in de door blessures gekwelde verdediging. Honderd procent kansen deden zich voor, maar in de afronding was SVN niet dodelijk genoeg.

Ook was de opbouw van achteruit bij Lutten niet zoals het hoort. De lange bal werd veelal gehanteerd, die dan vaak niet op een goede bestemming terecht kwam. Misschien was dit ook wel te wijten aan het middenveld. Deze speelden bij balbezit veel te dicht bij elkaar, waardoor aanspelen te risicovol was. Toch kwam er een kentering in wedstrijd en kreeg Lutten ook kansen.

Rutger van der Graaf schoot een vrije trap loepzuiver in een hoek, welke maar ternauwernood gekeerd kon worden. In de veertigste minuut was het dan toch raak. Een voorzet van Fons Veltink werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar de bal kwam op het hoofd terecht van Rutger van der Graaf die buiten bereik van de keeper inkopte. 1-1

Tweede helft

Vlak voor rust was er nog een moment van billenknijpen voor Lutten. Een terugspeelbal werd onderschept, maar de balbehandeling van de speler van de thuisclub, liet als een geluk voor Lutten, te wensen over. De tweede helft begon gezapig. Men wilde duidelijk geen grove fouten meer maken.

De scheidsrechter nam dubieuze beslissingen dat vonden beide elftallen. Alleen bij SVN zorgde dit voor veel frustratie zodat er gele kaarten werden uitgedeeld. Op een gegeven moment werd de grensrechter van SVN genegeerd waardoor Fons Veltink alleen op hun keeper kon afgaan. Deze kon nog de snelheid uit zijn schot verminderen, maar de snelle Abe Veltink kon de bal het laatste tikje geven, voordat een verdediger kon ingrijpen: 1-2. Toen werd de frustratie nog groter en werd er een rode kaart uitgedeeld. Een perfect gegeven bal door Ewoud Altena kwam op de spreekwoordelijke stropdas terecht bij rechtsbuiten Abe Veltink. Deze zette voor, maar net buiten bereik van medespelers. De bal kwam echter bij linksbuiten broer Fons, die de naar binnen geslopen Abe weer bediende en vanaf de zestien meter lijn de 1-3 kon laten aantekenen.

Wie nu denkt van: Dat was dus een kat in het bakje, vergiste zich. Zelfs een tweede rode kaart werkte voor hen als peper op een gevoelige plek. Bij een aanval keken de verdedigers van Lutten door overtal elkaar aan. "Wie grijpt in ?". Dus deed niemand wat, waardoor Lars Mulder te laat bij de bal kwam en daarbij de aanvaller blesseerde. De bal werd onberispelijk binnengeschoten: 2-3.