Hardenberg

Saxenburgh fietst smoothies voor oncologiepatiënten

Door de redactie

Maandag 4 februari was het Wereldkankerdag. Op deze dag ging Saxenburgh haar oncologische patiënten en hun bezoek verwennen met een gezonde smoothie. Medewerkers, waaronder artsen en verpleegkundigen, gingen samen smoothies maken met behulp van vier speciale fietsen in de centrale hal en polikliniek van het ziekenhuis in Hardenberg.

Internist-oncologen Ruud Blankenburgh en Susan Kemme verrichtten letterlijk de aftrap voor de actie in de centrale hal van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. De uitdaging was om 500 smoothies bij elkaar te fietsen. "Oncologiepatiënten en hun naasten zitten in een onzekere en spannende tijd van hun leven. Op Wereld Kanker Dag staan wij hier even extra bij stil. Wij gunnen onze patiënten een klein verwenmoment en bieden daarom graag een smaakvolle en gezonde smoothie aan", aldus Fons Gosewisch, teammanager van de oncologieafdeling van het Hardenbergse ziekenhuis.

Stichting Vrienden

De smoothie-actie was mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stichting Vrienden. De bij elkaar gefietste smoothies werden verkocht. De opbrengst van de smoothies was voor de Stichting Vrienden van de Saxenburgh, die op haar beurt dit geld weer beschikbaar stelt aan de oncologiepatiënten. De opbrengst komt via deze stichting ten goede aan de verbetering van voedingsinformatie voor oncologiepatiënten. Voor de actie geldt: "Op is op, maar geld doneren kan altijd," laat de organisatie weten.