Hardenberg

Sanne ontvangt support bij gevecht tegen kanker

Door de redactie

Wat begon met een kort chatbericht, is uitgemond in een fietstocht van 220 kilometer om de zieke Sanne een hart onder de riem te steken.

De ouders van Sanne wonden er geen doekjes om in hun bericht richting de organisatie van de Tocht van Gewoon Doen: "Onze jongste dochter Sanne heeft een zeldzame en agressieve vorm van botkanker en moet in Leiden worden geopereerd". De 17-jarige VWO studente uit Dedemsvaart was de afgelopen jaren bezig om haar droom, topvolleybalster worden, te verwezenlijken. Helaas is de impact van de operatie zo groot dat voor haar een droom in duigen valt. Sanne is gelukkig een positief ingesteld mens: "Dan word ik toch gewoon coach", zegt ze enthousiast.

"We hebben geen moment getwijfeld om actie te ondernemen, hiervoor stappen wij op de fiets," zegt Jan Lenters. "Dit is de reden waarom geld inzamelen voor onderzoek tegen kanker noodzakelijk is én blijft", vult Arend Jan Veurink aan. Binnen zes dagen was de tocht uitgestippeld en georganiseerd. Een groep van negen fietsers zette op zondag 5 juli koers richting Leiden. Onder begeleiding van een motor en een volgauto met reservemateriaal werden de ruim tweehonderd kilometers verteerd. Ondanks een sterke westenwind en drie lekke banden wisten de mannen rond de klok van 16.30 uur bij het LUMC te arriveren.

Er was vooraf geen ruchtbaarheid gegeven aan de actie, omdat het een verrassing moest zijn voor Sanne. En dat is gelukt! Sanne was totaal overdonderd op het moment dat ze doorkreeg dat de fietsers voor haar naar Leiden waren gekomen. De Tocht van Gewoon Doen had een wedstrijdshirt met handtekeningen van Regio Zwolle volleybal (eredivisie dames) meegenomen als symbolische steun in de rug. "Sanne geeft ons kracht om te fietsen, hopelijk geven wij haar een beetje kracht om te kunnen herstellen", zegt Robert Prins. De rit van 220 kilometer is een mooie opmaat richting volgend jaar wanneer de Tocht van Gewoon Doen naar Frankrijk fietst om een cheque met een mooi bedrag te overhandigen aan KWF.