Ommen

Sander en Ottie Drijber zestig jaar getrouwd

Door de redactie

Sander en Ottie Drijber-Bosscher uit Ommen werden donderdag 6 juni door burgemeester Hans Vroomen gefeliciteerd met hun zestig jarig huwelijk. Dat gebeurde in de bloemrijke voortuin van hun huis in Ommen.

Sander Drijber, 89 jaar werd geboren in het Zeeuwse Koudekerke en groeide op als jongste kind in een gezin met drie kinderen. Ottie Bosscher ,84 jaar zag het levenslicht in Haarlemmermeer en groeide op met twee oudere broers. Het paar leerde elkaar kennen in de collegebanken tijdens hun studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Het gouden paar meerde af in Ommen waar Sander Drijber maar liefst 30 jaar als huisarts werkzaam bleef.

Ottie Bosscher werkte 10 jaar eveneens als huisarts waarna ze overstapte als jeugdarts in Overijssel. Naast de gezondheidszorg trok het openbaar bestuur haar aandacht en werd maar liefst 12 jaar gemeenteraadslid waarvan vier jaar wethouder in Ommen. Hierna werd ze lid van de Provinciale Staten van Overijssel. Het echtpaar werd gezegend met 4 kinderen en 11 kleinkinderen.