Hardenberg

Samenwerking Lorini Sports en de Roeibond verlengd

Door de redactie

Tijdens de nieuwjaarsborrel van de KNRB op de Bosbaan maakte Aletta Huisjes van Lorini Sportswear bekend dat zij zich ook voor de komende vier jaar aan de roeisport verbinden. Lorini stapte anderhalf jaar geleden in de boot om het Aegon Nationaal RoeiTeam te voorzien van wedstrijdkleding, trainingsoutfits en wielrentenues. Daarnaast ontwikkelde Lorini ook de outfit voor de Olympische en Paralympische roeiploeg.

"Roeien is een pracht sport", vertelt Aletta Huisjes. "De passie van de roeiers past precies bij ons bedrijf. Afgelopen jaar was bijzonder met alle prachtige resultaten in de hele wereld, en natuurlijk de drie medailles in Rio. Ik ben dan ook heel blij dat we tot Tokyo samen doorgaan". Alle tenues zijn ontwikkeld in goed overleg met de equipe. "Dit was fijn voor de roeiers", zegt Monica Visser, directeur van de roeibond. "Dit jaar volgt de productie van de nieuwe kamprechter outfits, dat is weer zo'n mooi gezamenlijk project. We zijn dan ook bijzonder trots dat we voor vier jaar een contract hebben getekend".

In 2016 is tevens een start gemaakt met het project 'rugpijnvrij roeien' waarvoor een subsidie van 10.000 euro via het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is ontvangen. Samen met Lorini wordt een roeioutfit ontwikkeld dat helpt het lichaam tijdens de roeibeweging in een optimale houding te houden en biedt zoveel mogelijk ondersteuning aan de rug met als doel lage rugpijn te voorkomen.