Ommen

SamenLoop voor Hoop Ommen

Door de redactie

"Mijn leven ziet er vrolijk uit, elke dag", zegt Theo Bakker. Door het opbouwen van Hotel Restaurant De Zon tot een gerenommeerd bedrijf, is hij een bekende Ommenaar geworden. Dezelfde ondernemingslust zet hij in voor de SamenLoop voor Hoop Ommen op 25 en 26 mei. Afgelopen voorjaar verloor hij alweer een broer aan de slopende ziekte kanker.

Onlangs is hij gestopt met de kookstudio die hij runde, samen met zijn Franse vrouw Elisabeth. "In 12 jaar tijd hebben we 20.000 mensen ontvangen in de kookstudio. Het was altijd feest!" Nu is Bakker elke dag in zijn grote tuin te vinden en als het even kan gaat hij zeilen in Friesland.

In Ommen wordt hij nog regelmatig herinnerd aan de mooiste 1 april grap die hij ooit heeft uitgehaald. "We hadden een haai uit de Vecht gevist en die lag op het terras bij De Zon. De hele landelijke pers kwam erop af. Zo hebben we onszelf wel op de kaart kunnen zetten", lacht Bakker. Die haai is niet langs komen zwemmen maar werd door hem gespot en Les Halles, vlak onder Parijs. "Het was een indrukwekkend beest van 3 meter. Ik heb hem laten bezorgen met een busje. We hebben naderhand geprobeerd hem op te zetten maar dat project is niet gelukt helaas".

Inventief

Dat Theo Bakker een inventief man is bewees hij al eerder toen hij als beginnend hotelier in Zwitserland de Japanse toerist naar de Jungfraujoch wist te halen. "Niet zo lang geleden waren we daar weer. De Japanse toeristen zijn er nooit weggegaan zag ik." Zelf koos Bakker voor De Gloepe in Diffelen en later voor een klein pensionnetje aan de Vecht met twee kamers en een bad dat hij met keihard werken uitbouwde tot het bruisende De Zon. "Ik geniet van het leven, het duurt maar even".

Soms slaat het leven ook snoeihard toe. Bakker: "Ik ben nummer 6 in een gezin met 7 kinderen, maar ben inmiddels de oudste." Afgelopen voorjaar overleed de derde broer aan kanker en het is ook bij zijn zus van 81 geconstateerd. Daarom hoefde hij geen seconde na te denken om helemaal te gaan voor het ambassadeurschap bij de komende SamenLoop voor Hoop. "Het is hard nodig dat we er met zijn allen de schouders onder zetten om die ziekte te verslaan. Het wetenschappelijk onderzoek is al zo ver gevorderd en met meer geld kunnen we belangrijke stappen maken. Er moeten gewoon zoveel mogelijk sponsors komen voor 25 en 26 mei".

Actie Banner Shot

Voor de actie 'SMLvH Banner Shot', zoveel mogelijk mensen die een originele foto bij een van de spandoeken van de samenloop maken, heeft Theo Bakker zijn knalgele jack aangetrokken. Hij poseert met overtuiging. "Ik ben niet zuinig op mijn plakboek maar mijn steun voor de samenloop komt recht uit het hart".