Ommen

SamenLoop voor Hoop maakt eindbedrag bekend

Door de redactie

Op 25 en 26 mei wordt in Ommen De SamenLoop voor Hoop georganiseerd, een evenement van het KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is.

Een SamenLoop start altijd met een openingsceremonie. Hierbij lopen onder warme aanmoediging van alle aanwezigen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn, de eregasten, samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er HOOP is. De openingsceremonie van de SamenLoop voor Hoop in Ommen start op zaterdag 25 mei om 13.45 uur, zodat om 14.00 uur de 24-uursklok gestart kan worden.

Kaarsenceremonie

Als het donker wordt, worden de kaarsen aangestoken, waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Tijdens de kaarsenceremonie luisteren we naar persoonlijke verhalen en luisteren we naar passende muziek. Een vaak emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat om elkaar te steunen en mensen die overleden zijn te herdenken. De kaarsenceremonie in Ommen start om 23.00 uur en hierbij is Ernst-Daniël Smid te gast. Samen met mijn dochter Coosje zal hij iets heel indrukwekkends en bijzonders maken van de kaarsenceremonie.

Slotceremonie

Na 24 uur lopen alle deelnemers, begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt, de laatste ronde samen. Aansluitend wordt op het podium het eindbedrag bekendgemaakt. De slotceremonie in Ommen start op zondag 26 mei om 14.00 uur.

KinderLoop

Tijdens de speciale KinderLoop wordt een uur lang met zoveel mogelijk kinderen gelopen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kinderkanker. Het geld gaat naar een onderzoek voor nieuwe medicijnen voor leukemie bij kinderen. Het Prinses Maxima Centrum voert dit onderzoek uit. Aan het eind van de KinderLoop wordt het eindbedrag bekendgemaakt. Voor, tijdens en na de KinderLoop is er een speciaal programma voor kinderen met een hoop muziek en gezelligheid. Ook is er aandacht voor het onderzoek waar het geld naar toe zal gaan. De KinderLoop start op zaterdag 25 mei om 17.00 uur en om 18.00 uur wordt het eindbedrag bekendgemaakt.