Hardenberg

Samenlevingsschool 'De Ravelijn' officieel van start

Door de redactie

Op 26 augustus 2019 is Samenlevingsschool "De Ravelijn" officieel van start gegaan. Op een mooi versierd plein, onder het toeziend oog van leerlingen, ouders, grootouders, het team, de bestuursvoorzitters van Onderwijsstichting Arcade en stichting Chrono en andere belangstellenden is de nieuwe school op een feestelijke manier geopend.

Na een korte toespraak van directeur Erwin Breukelman is het logo van de eerste samenlevingsschool in de gemeente Hardenberg boven de gevel van de hoofdingang onthuld door de familie Kerkdijk-Kelder. Zij zijn de winnaars van de in het vorige schooljaar uitgeschreven namenwedstrijd en hebben de naam 'De Ravelijn' bedacht. Hierin staat 'RA' voor Radewijk, 'VE' voor Den Velde en 'LIJN' voor de verbinding. Daarnaast is een ravelijn een buitenwerk van een vesting, liggend in de gracht, die de stad beschermt tegen invallen van buitenaf.

Met andere woorden: een ravelijn biedt veiligheid. "En dat is wat wij ook willen bieden: Een veilige plek om te groeien naar wie jij wilt zijn", aldus directeur Breukelman.Erwin Breukelman vult aan: "Het is een traject geweest van een aantal jaren. Wat begonnen is met het voorzichtig benoemen van een fusie is uitgelopen in het uitspreken van ambities, waarvan de allerbelangrijkste: het gaat om de kinderen en hun toekomst is. Vanuit dit oogpunt zijn de scholen en de besturen in gesprek gegaan met deze samenlevingsschool als prachtig resultaat. Het is geen wij en zij of zij en wij meer, het is nu alleen nog wij; Samenlevingsschool De Ravelijn". Met de Ravelijn heeft de gemeente Hardenberg een unieke en toekomstbestendige basisschool op het platteland in de gemeenschap Radewijk-Den Velde-Loozen en omgeving. "Wij hebben een actieve oudercommissie, de identiteitscommissie heeft een belangrijke plaats binnen onze school en de MR is vanaf het begin betrokken geweest, alle ingrediënten voor een succesvolle samenwerking zijn aanwezig", besluit Breukelman.

De opening werd gevierd met koffie, thee en ranja, met daarbij speciaal ontworpen mini tompouces, voorzien van het logo van de school. Om de dag een extra feestelijk tintje te geven heeft de oudercommissie voor tussen de middag pannenkoeken gebakken voor alle leerlingen. Een goed begin...

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer