Hardenberg

Samen werken aan lokaal sportakkoord

Door de redactie

De gemeente Hardenberg is aan het werk met het samenstellen van een lokaal Sportakkoord. Maandag 14 september werd in Café Veenlust in Bergentheim door onder andere wethouder Martin Breukelman de derde stap gezet door het Lokaal Sport en Beweegakkoord te ondertekenen.

Doel van het lokaal sportakkoord is zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Wethouder sport, Martijn Breukelman, heeft in oktober 2019 zijn handtekening gezet onder een intentieverklaring samen met Bert Beun (HHC-Hardenberg), Gert Swankhuisen ( Sportservice Hardenberg) en Arthur Bouwmeester (Stichting de Stuw). De wethouder gaf aan dat al in het noorden en westen van de gemeente (Slagharen en Dedemsvaart) het akkoord is ondertekend. Maandag vond de ondertekening plaats voor het zuiden van de gemeente( Bergentheim, Kloosterhaar, Mariënberg en Sibculo). Woensdag wordt in Hardenberg het contract ondertekent.

Uitvoering op lokaal niveau

In de zomer van 2018 hebben Nationale sportbonden, Provincies, Gemeenten en betrokken maatschappelijke organisaties een nationaal sportakkoord gesloten. Het is aan de gemeenten, sport en beweegaanbieders en andere partners om hieraan op lokaal niveau uitvoering te geven door een lokaal sportakkoord op te zetten. De gemeente werkt hierin samen met voetbalvereniging HHC-Hardenberg, Sportservice Hardenberg en Stichting de Stuw. Deze partners krijgen ook een actieve rol bij de implementatie van het lokaal sportakkoord.

Lokaal sportakkoord.

In het lokaal sportakkoord worden afspraken gemaakt over hoe lokale ambities op het gebied van sport en bewegen worden gerealiseerd. Er wordt samengewerkt met organisaties. Zo ontstaat een breed gedragen lokaal sportakkoord net concrete programma's, projecten en activiteiten. Het lokaal sportakkoord is daarmee de basis voor nieuwe gemeenschappelijk sport en beweegbeleid.

Evenementenkalender