Hardenberg

Samen koken, samen eten

Door de redactie

"Wauw, wat heb jij gekookt? Dat ziet er lekker uit! En wat ruikt het lekker!". Deze uitroepen waren veelvuldig te horen op het afscheidsdiner op donderdagavond 17 januari van het derde Buddy Project Hardenberg, een project waar asielzoekers en statushouders gekoppeld worden aan een inwoner uit de gemeente Hardenberg voor de periode van vier maanden om hen te helpen met de integratie in onze samenleving.

G.Brokelman

De buddy's hadden de opdracht gekregen om samen te gaan koken en een recept te maken uit het land van herkomst van de buddyzoekende. Ruim zeventig mensen waren hierbij aanwezig en zij hadden allemaal eten meegenomen. Zo ontstond er een compleet wereldrestaurant met verschillende soorten eten uit onder andere Syrië, Afghanistan, Koerdistan, Iran, Armenië, Myanmar, Algerije, Palestina, Georgië en Colombia. Teveel eigenlijk om op te noemen. "Een afsluiting en een nieuw begin, want de meeste buddy's hebben aangegeven om hun contacten te willen onderhouden in de toekomst. Op deze wijze ontstaat er een langdurige relatie waarin integratie echt kan plaatsvinden", vertelt Ayold Buit, een van de drie coördinatoren, enthousiast.

Informatieavond

Wil jij ook als buddy aan de slag? Dat kan! Het vierde Buddy Project Hardenberg start op 1 maart. Op dinsdag 29 januari is er voor de bewoners uit de gemeente Hardenberg een informatieavond in de Sjaloomkerk aan de Hessenweg 57 in Heemse. De avond begint om 20.00 uur, iedereen is van harte welkom.

G.Brokelman