Hardenberg

Samen genieten van een mooi verhaal

Door de redactie

De bibliotheek Gramsbergen doet mee aan de Nationale Voorleesdagen die vandaag van start gaat. Op woensdagmorgen las Ida Klifman in De Binder voor uit het prentenboek 'Een huis voor Harry', geschreven door Leo Timmers. Dit boek is het prentenboek van het jaar.

G.Brokelman

Kinderen zijn nooit te jong om te worden voorgelezen. Al heel snel vinden ze het leuk om met papa of mama plaatjes te bekijken en naar de bijbehorende verhaaltjes te luisteren. Voorlezen is enorm belangrijk. Het is gezellig en schept een band. Het prikkelt de fantasie en vergroot de kennis van taal en helpt kinderen de wereld te ontdekken. Voorlezen maakt dat kinderen later zelf graag gaan lezen. In elk gezin zou voorlezen een dagelijkse gewoonte moeten zijn.

Plezier zit in herhaling

Het plezier van lezen zit in herhaling. Van sommige prentenboeken krijgen kinderen maar geen genoeg. Bij de eerste keer voorlezen zijn ze geboeid, bij de tweede keer is er het feest der herkenning, bij de volgende keren krijgen ze oog voor detail en ontdekken ze steeds weer iets nieuws in de plaatjes. De Nationale Voorleesdagen duurt tot en met 2 februari.