Ommen

118.400 euro tijdens SamenLoop voor Hoop

Door de redactie

Afgelopen weekend kleurde Ommen paars. Ruim 1000 deelnemers en meer dan 200 kinderen liepen mee met de SamenLoop voor Hoop op de atletiekbaan in Ommen. Zaterdag om 13.45 uur werd er gestart met de openingsceremonie waarbij de Eregasten onder applaus van andere deelnemers en publiek de eerste ronde liepen. Een indrukwekkend moment en een mooie start van de SamenLoop voor Hoop, zodat het voor iedereen weer duidelijk is waarvoor we het doen.

Later in de middag volgde de KinderLoop, waarbij meer dan 200 kinderen in de tegengestelde richting een uur lang over de baan liepen. Ondertussen zorgden onder andere Octo en Bultje voor wat support langs de baan. Daarnaast was onderzoeker Jules Meijerink, van het onderzoek waar het geld van de KinderLoop naar toe gaat, aanwezig om te kijken naar dit onderdeel van de SamenLoop voor Hoop. Hij heeft de cheque van 7507 euro dan ook met open armen ontvangen. Wat een fantastisch bedrag hebben de kinderen bij elkaar gelopen.

De Kaarsenceremonie op een met kaarsen verlichte baan is altijd een bijzonder moment. Marieke Dunnewind vertelde in een persoonlijk verhaal wat kanker voor impact heeft op het gewone gezinsleven. Daarna volgde het prachtige nummer Family Tree vertolkt door de heren van Memory Lane en een minuut stilte. Na de minuut stilte begeleidde Henk Ruiter: Noa Runherd, Ernst-Daniël Smid en zijn dochter Koosje. Na een nacht vol vertier met allerlei verklede lopen begon de zondag rustig. Pas richting de Slotceremonie werd het drukker op het terrein en bij de laatste rondjes liep de baan vol. Klokslag 14.00 uurstopte iedereen met lopen en werden er strandballen met cijfers erop het publiek in gegooid. Deze cijfers vormden samen het eindbedrag van 118.400 euro. Een prachtig bedrag waar deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en organisatie in saamhorigheid een steentje aan hebben bijgedragen.