Hardenberg

RZWN onderzoekt mogelijkheden continuïteit reumazorg Hardenberg

Door de redactie

Na een langdurige en zeer vruchtbare samenwerking (bijna twee jaar) tussen het specialistisch reumacentrum Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN) en het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, heeft de bestuursvoorzitter van het ziekenhuis besloten om de samenwerking met RZWN stop te zetten. Dit betekent dat per 1 januari 2020 de RZWN-reumatologen niet meer werkzaam zijn in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis.

Dit betreurt het RZWN zeer omdat er in Nederland een groot tekort aan reumatologen is en er daardoor wachttijden kunnen ontstaan tot wel meer dan zes maanden. De kans dat er binnen afzienbare tijd nieuwe kwalitatief goede reumatologen gevonden gaan worden in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis achten wij dan ook bijzonder klein.

De reumatologen willen de tweeduizend patiënten waar ze al jaren voor zorgen niet in de kou laten staan. Zij zijn op zoek naar mogelijkheden om de continuïteit van zorg te waarborgen. Met of zonder steun van de zorgverzekeraars, zullen de vertrouwde reumatologen in de regio Hardenberg werkzaam zijn.

Patiënten kunnen zo bij hen onder behandeling blijven, met korte wachttijden zoals u van hen gewend bent. Op dit moment wordt hiertoe huisvesting in Hardenberg gezocht. De locatie zal per 2 januari 2020 haar deuren openen.