Hardenberg

Ruime zege voor SV Dedemsvaart

Door de redactie

Na de 3-0 nederlaag bij Rolder Boys, boekte Dedemsvaart zondag op eigen veld een ruime 5-1 zege op FC Assen. Door die zege hebben de oranjehemden nu een 'veilige' plaats in de middenmoot.

Ondanks het ontbreken van meerder spelers domineerde Dedemsvaart het grootste deel van het duel. De eerste mogelijkheid was echter voor Leon Nanuro van FC Assen. Zijn inzet verdween in de vijfde minuut naast het door Rob Bennink verdedigde doel. In de negende minuut was er een schietkans voor Dilan van Bree. Zijn inzet leidde tot een corner. Die corner werd afgeslagen, maar bij het uitverdedigen werd de bal onderschept door Kevin Roozendal die op zijn beurt Danny Kuiper bediende. Die stelde daarna Ben Gerritsen in staat om de 1-0 te scoren. In de achttiende minuut kwam Assen op gelijke hoogte. Jarno Damhuis tekende voor de 1-1.

Na ruim een half uur ging Danny Kuiper alleen op de doelman van de gasten af. Vlak voordat hij het zestienmeter gebied binnenliep, kwam hij ten val. Scheidsrechter Arends beoordeelde van grote afstand dat hij ten val was gebracht door Camiel Sewuster. Hij trok rood voor die speler van FC Assen en Dedemsvaart maakte zich op voor de vrije trap op de rand van de zestien. Het ging echter allemaal niet door. Na overleg met de grensrechter herriep de scheidsrichter de rode kaart en de vrije trap voor Dedemsvaart werd een doeltrap voor Assen. Een opmerkelijke beslissing, maar correct. Kuiper struikelde over zijn eigen benen. Tien minuten voor rust pakte Dedemsvaart toch weer de voorsprong. Vanaf 25 meter schoot Ben Gerritsen een vrije trap goed binnen, 2-1.

Vlak na de hervatting lobde Dilan van Bree de fraai over de doelman, maar de bal belandde tegen de lat. In de 50e minuut viel de derde Dedemsvaartse treffer alsnog. Een corner van links werd door aanvoerder Reamon Knol fraai binnengekopt, 3-1. Daarmee was de wedstrijd beslist. Vooral ook omdat kort daarvoor Jordi van der Veen een rode kaart had gekregen en de Assenaren met tien man verder moesten. Zes minuten later scoorde Ben Gerritsen zijn derde treffer van de middag, 4-1. Na ruim een uur werd het ook nog 5-1 door een goal van Dilan van Bree die goed werd bediend door Kuiper. De wisselspelers Vince van Dijk, Daan Hulleman en Antonie Sieljes kregen hierna ook nog een aantal speelminuten van trainer Arnoud Rouwenhorst, maar de 5-1 stand bleef verder ongewijzigd.