Hardenberg

Rubens Consort speelt Bach en Mozart

Door de redactie

Stichting Kamermuziek Oud Avereest biedt u op zondag 17 februari in de Reestkerk in Oud Avereest een prachtig programma met werken van Bach en Mozart.U kunt onder andere genieten van de partita voor solo viool, BWV 1004, gespeeld door violiste Sarah Kapuskin, en de suite voor cello solo, BWV 1007, bewerkt voor altviool en gespeeld door Roeland Jagers, beide leden van het befaamde Rubens Consort.

unknown

Sarah werd geboren in Milwaukee (VS) en woont momenteel in Nederland, waar ze actief is als kamermusicus en soliste, en als concertmeester van het Noord Nederlands Orkest. Ze treedt ook vaak op met Amsterdam Sinfonietta en het Orpheus Chamber Orchestra in New York. Ze is hoofdvakdocente viool en kamermuziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, viooldocente aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam, en kamermuziekdocente aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Roeland Jagers is altviolist, kamermusicus en oprichter van het Rubens Quartet. In kamermuziekverband maakt hij, naast het Rubens Consort, deel uit van Metamorphoses, een nieuw trio van internationale topmusici. Roeland is tevens aanvoerder altviool in kamerorkest Sinfonia Rotterdam. Deze beide topsolisten omlijsten de werken van Bach met twee duo's van Mozart. Kom zondag 17 februari genieten van een heerlijke muziekmiddag in de fraaie Reestkerk met zijn prachtige akoestiek. Na een wandeling in het Reestdal kunt u vanaf 14.30 terecht in de Reestkerk. Het concert begint om 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt, zoals bij alle SKOA concerten, slechts 13,50 euro inclusief een kopje koffie of thee in de pauze. Op 17 maart presenteert SKOA een concert door Wishfull Singing. Kaarten daarvoor zijn te bestellen via de website www.skoaconcerten.nl.