Hardenberg

RTV Oost in kerstsfeer met mooie programma's

Door de redactie

RTV Oost heeft tijdens de kerstdagen een aangepaste programmering met traditioneel de kerstnachtdienst in streektaal en Kroamschudd'n in Mariaparochie, maar ook een muziekspecial van Ancora, Kerst in Overijssel en de prachtige documentaires 'De Laatste Missionaris' en 'Stork, meer dan machines – de musical'. Het complete programmaoverzicht is te vinden op rtvoost.nl.

Kerstnachtdienst in streektaal

Vanuit de Gereformeerde kerk in Zwartsluis. Het thema van deze kerstnachtdienst is Dat ha'w neet dach!. De medewerkenden aan de kerkdienst spreken en zingen de dialecten uit de hele provincie Overijssel. Voorgangers zijn dominee Klaas van der Kamp, secretaris van de Raad van Kerken, en bisschoppelijk vicaris Ronald Cornelissen. TV Oost: 24 december 20.00 en 23.00 uur, eerste kerstdag 9.00, 15.00 en 16.00 uur. Radio Oost: eerste kerstdag 7.00 uur.

Kroamschudd'n in Mariaparochie

Herman Finkers vertelt op geheel eigen wijze het kerstverhaal in een komische tekenfilm met tekeningen van John Croezen. In 'Kroamschudd'n in Mariaparochie' wordt Jezus Christus geboren in het Twentse Mariaparochie als zoon van timmerman Spieker-Jozef en zijn vrouw Marie. TV Oost: 24 december om 17.25, 19.25 en 22.25 uur.

Kerst in Overijssel

Een sfeervol verslag van Kerst in Oud Kampen en het Dickens Festijn. Theaterfestival Kerst in Oud Kampen staat in 2018 helemaal in het teken van licht; de Kamper binnenstad staat in een decor waarin nostalgie, theater en vele verrassingen de bezoekers overrompelen. De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. TV Oost: eerste kerstdag 17.15 (wordt elk half uur herhaald).

De Laatste Missionaris

Op eerste kerstdag, om 20.00 en 23.00 uur, zendt TV Oost de documentaire 'De Laatste Missionaris' uit. Het verhaal gaat over de oom van documentairemaker René Horsthuis, oom Ben Engelbertink, die 50 jaar geleden aan zijn missionaire werk begon. Horsthuis reist met oom Ben mee naar zijn voormalig missiegebied om daar zijn 50-jarig jubileum als missionaris te vieren bij de koppensnellers in de jungle van Sarawak in Maleisië. TV Oost: eerste kerstdag om 20.00 en 23.00 uur.

Muziekspecial: Ancora – Wind in de Zeilen

Onlangs gingen de trossen los voor de groep Ancora en releasten zij het nieuwe album Wind In De Zeilen. 'Wind In De Zeilen' is een mooie special in de bekende Ancora-sfeer, met heerlijke meezingers en ook een aantal meer gedragen liedjes. De zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree (allen afkomstig uit het Oosten van ons land) die samen Ancora vormen, trekken met hun aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop veel aandacht. TV Oost: eerste kerstdag 21.00 uur en tweede kerstdag 15.00 en 16.00 uur.

Samen voor de Voedselbank

Op en top noaberschap en kerstgedachte: van 7 tot en met 15 december kwamen de inwoners van Overijssel voor de laatste keer voor RTV Oost in actie voor de duizenden gezinnen die aangewezen zijn op de hulp van de Voedselbanken. In een uitgebreide samenvatting hoor en zie je hoeveel er is ingezameld en komen nog één keer alle hoogtepunten voorbij. TV Oost: tweede kerstdag om 17.25, 18.25 en 19.25 uur.

Stork, Meer dan Machines – de musical

Charles Theodoor Stork had een droom; een bijdrage leveren aan een betere wereld door een ideale fabriek te bouwen. 150 jaar geleden richtte C.T Stork machinefabriek Gebr. Stork & Co op in Hengelo. Het avondvullende theaterspektakel STORK! voerde een ode op aan de Twentse maakindustrie op Ketelfabriek Hart van Zuid in Hengelo. Een locatietheater over een Twents bedrijf dat uitgroeide tot een speler van wereldformaat. Over verwachting, teleurstelling, dromen, daden, verleden heden en de toekomst. TV Oost: tweede kerstdag 20.30 en 23.30 uur.

Kerst bij Radio Oost

Tijdens beide kerstdagen kun je bij Radio en TV Oost luisteren en kijken naar het programma Kerst bij Oost. Op eerste kerstdag verzorgen Dorothy Oosting en Marcel Spijkerman een speciale kerstuitzending met live om 13.00 uur de kersttoespraak van Koning Willem Alexander. Marga Bult en Bas Treffers presenteren op tweede kerstdag een gezellige kerstshow. TV Oost en Radio Oost: eerste en tweede kerstdag, 10.00 – 15.00 uur.

Het Jaar van...

In het Jaar van... blikken op 24, 27 en 28 december prominente Overijsselaars terug op het voor hun belangrijke en bijzondere jaar 2018. In het Openluchttheater Hertme vertellen minister Arie Slob, wielrenster Anna van der Breggen en watergraaf Stefan Kuks wat 2018 hen heeft gebracht. TV Oost: 24, 27 en 28 december vanaf 18.25 uur.