Hardenberg

RTV-Ooost maakt opname Talentenkompas

Door de redactie

Deze week maakt RTV-Oost opnamen van een workshop over verborgen talenten. Het viel Enneagramspecialist Willem Jan van de Wetering op dat veel jongeren hun talenten niet kennen.

Door hun omgeving worden ze erg beïnvloed om een bepaalde studierichting te kiezen. Maar die is zelden afgestemd op hun talenten. Daardoor wisselen veel jongeren tussentijds van studierichting. Willem Jan ontwikkelde een kaartenset: het Talentenkompas en deze week verschijnt het boek 'Ontwikkel je Verborgen Talenten'. Donderdag geeft hij in Dedemsvaart uitleg aan jongeren wat door Rtv-Oost wordt verslagen.

Van de Wetering geeft workshops en opleidingen in het Enneagram, een psychologischmodel. Daarnaast coacht hij mensen in zijn praktijk. Daarbij viel het hem op dat er de laatste jaren steeds meer jongeren een beroep op hem doen om uit te vinden wat hun talent is en welke richting ze qua studie of werk op moeten. Ook bij ouderen komt het vaak voor dat men zich bekwaamd heeft in een beroep maar niet weet wat hun eigenlijke talenten zijn. Het project met het Talentenkompas wordt ook op scholen ingezet. In de uitzending komt ook een leraar aan het woord over de zoektocht van leerlingen naar hun talenten.