Hardenberg

RTC Bouw wordt Excellent Opleidingsbedrijf

Door de redactie

Tijdens de jaarlijkse Open Dag op donderdag 7 februari 2019 mochten bedrijfsleider Marlon van Dorrestein (RTC Bouw) en wethouder Gitta Luiten het keurmerk Erkend Excellent Opleidingsbedrijf onthullen.Een Excellent Opleidingsbedrijf levert extra kwaliteit aan de opleiding van vakmensen op basis van vier pijlers, talentontwikkeling en loopbaanbegeleiding, vakmanschap, contextrijke omgeving en professionaliteit. Bouwend Nederland erkent de opleidingsbedrijven, die voldoen aan de criteria.

RTC Bouw geeft vorm aan deze vier pijlers door onder andere te werken met een menukaart voor VMBO-leerlingen. Bedrijven en praktijkbegeleiders kijken mee in de ontwikkeling van de praktijkopdrachten, zodat altijd de juiste vakonderdelen worden aangeboden. Door transparant te werken en cursussen en producttrainingen te volgen bewaakt RTC Bouw de professionaliteit van haar medewerkers. En dit alles om te zorgen, dat de branche ook in de toekomst de beschikking heeft over echte vakmensen.

Een eerste stap naar een succesvolle carrière in de bouwnijverheid is het deelnemen aan de VMBO-beroepenwedstrijden, die RTC Bouw jaarlijks rondom de Open Dag van het RTC organiseert. Dit jaar deden totaal 11 VMBO-leerlingen, afkomstig van het Vechtdal College Ommen, Greijdanus College Hardenberg en het Vechtdal College Hardenberg mee aan deze wedstrijden. Vijf timmerlieden en zes metselaars gingen de uitdaging aan om het mooiste en netste werkstuk te maken. Heel gemotiveerd gingen ze woensdagochtend aan de slag. Er moest een uitslag worden gemaakt, hout moest worden afgetekend, er werd gezaagd, geschroefd, getimmerd en gemetseld.

Uit handen van Gitta Luiten ontvingen totaal zes winnaars hun welverdiende prijs. Bij het timmeren vielen de volgende jongens in de prijzen: Joran Wigger (Vechtdal College Hardenberg; eerste), Ruben Kleine (Vechtdal College Ommen; tweede) en Lars Ferhmann (Vechtdal College Ommen; derde). Van de metselaars sleepten Frank de Waart (Greijdanus College Hardenberg; eerste), Gilian Brinkman (Vechtdal College Ommen; tweede) en Gerco Peters (Greijdanus College Hardenberg; derde) de prijzen in de wacht.

In de technische branches is veel vraag naar vakkundige medewerkers. Loop gerust eens binnen bij het RTC om te zien of we iets voor jouw loopbaan kunnen betekenen.