Hardenberg

Royal Moscow Ballet danst The Sleeping Beauty

Door de redactie

The Royal Moscow Ballet is twee weken in Nederland om in verschillende theaters The Sleeping Beauty te dansen. Op vrijdag 22 maart zijn ze vanaf 20.15 uur te zien in de Voorveghter in Hardenberg. Met een ensemble van 24 ballerina's en solisten én gastrollen voor achttien regionale kleine talentjes, wordt het sprookje Doornroosje verteld.

Op haar zestiende verjaardag prikt Aurora (die wij kennen als Doornroosje) zich aan een spinnenwiel. Ze valt voor honderd jaar in slaap en komt alleen tot leven als een prins haar wakker kust. Maar of dat zal gebeuren... Het verhaal wordt gedanst op de prachtige muziek van Tsjaikovski.

Tijdens twee stukken dansen er Hardenbergse kinderen mee van Dansschool Cora. De kinderen hebben een aantal weken geleden een masterclass mogen volgen van één van de ballerina's van The Royal Moscow Ballet. Een aantal is geselecteerd om mee te doen.

Inleiding

Om 19.15 uur is er een gratis inleiding door Rudolf Nammensma in de foyer. Rudolf Nammensma is een begenadigd verteller en recensent voor onder andere Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Ook geeft hij veel cursussen over klassieke muziek en verzorgt hij door het hele land inleidingen.

Kaarten

Kaarten zijn te bestellen via www.voorveghter.nl, 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en op donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.