Hardenberg

Rots- en Waterwandeling

Door de redactie

Op woensdag 22 juli van 15.00 tot 16.30 uur is er een spannende en avontuurlijke wandeling over rotsen en door water onder leiding van Michiel Stolper. De prachtige, bloeiende Koppeltuinen bij het natuuractiviteitencentrum in Hardenberg zijn de plek om met uw kind heen te gaan. De wandeling voor kinderen in de basisschoolleeftijd duurt 1,5 uur, opgeven is nodig vanwege het maximum aantal deelnemers.

Het wordt een mooie wandeling met onverwacht bijzondere momenten van aandacht voor elkaar en de natuur. Mooie rupsen en vlinders, glibberen door de modder, balanceren op een vlot in het water, samen klimmen en springen. Maar ook leert uw kind de grenzen op te zoeken van nog net wel en net niet. Hoe kom ik daar overheen, kan ik springen of heb ik hulp nodig? Durf ik het ook te vragen of ben ik nog wat terughoudend? Hoe leer ik iemand te vertrouwen? Veel kinderen ervaren de wandeling als een uitnodiging om te experimenteren met de natuur en alles wat je tegenkomt. Ook zie je dat ze nieuwsgierig worden naar wat er om hen heen te zien is, ze nemen elkaar mee en nodigen elkaar uit: "Hé, moet je eens kijken, durf jij dat ook, ga je mee?" Ze leren om stevig te staan, te balanceren en te luisteren naar hun gevoel. Het is een fijne manier om je kind iets te laten ervaren van loslaten en nieuwe paden zoeken, pionieren en ook samen ontdekken.

Veel ouders genieten ondertussen van een lekker kopje koffie of thee op het mooie zonovergoten terras of gaan met hun jongsten lekker naar waterdiertjes zoeken in de tuin. Anderen bezoeken de mooie wisselexpositie 'Dinosauriërs' die binnen te zien is. Kortom een flink aantal mooie kansen om een middag samen met uw gezin eropuit te trekken. Voor ieder wat wils, 'low budget, rich learning'.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. Voor informatie en opgave 0523-273388. Openingstijden in juli en augustus: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is een van de vijf Anjerpunten in het Vechtdal en tevens startpunt van een aantal mooie wandelingen in het Vechtdal en Toeristisch Overstap Punt (TOP).