Hardenberg

Rotaryclub Hardenberg looft jubileumprijs uit

Door de redactie

Op 18 januari bestaat Rotary club Hardenberg 60 jaar. Leden, oud-leden en leden van de zusterclub uit Holzminden vieren dat op die dag met een feestelijke bijeenkomst in restaurant de Rheezerbelten. 2020 staat vanwege het jubileum in het teken van dit jubileum en de Rotary Hardenberg Jubileumprijs die in november wordt uitgereikt. Initiatieven in de gemeente Hardenberg die een bijdrage leveren aan maatschappelijke ontwikkelingen kunnen zich hiervoor aanmelden. Rotary club Hardenberg stelt hiervoor 9.500 euro en de inzet door Rotaryleden beschikbaar.

Rotary club Hardenberg begon onder aanvoering van de heren Sinnema, Simpelaar en Boodt in 1960 met 21 leden en is inmiddels uitgegroeid tot een club van 47 leden uit veel verschillende beroepsgroepen. In de afgelopen jaren heeft Rotary club Hardenberg verschillende activiteiten ontplooid en als serviceclub invulling gegeven aan haar maatschappelijke doelstellingen: van het organiseren van vakantiespelen voor de jeugd en organiseren van vakanties voor kinderen uit het door oorlog verscheurde Noord-Ierland, tot aan acties ten behoeve van de Voedselbank, organisatie van Vechtdalconcerten en de Rotary Midnight Walk. De opbrengst van de jaarlijkse wijnactie ging tot vorig jaar naar de stichting Vecht voor Jeugd en in 2019 naar het hospice in Hardenberg.

Jubileumprijs

Verenigingen, stichtingen, bedrijven en particulieren kunnen een aanvraag indienen voor de Rotary Hardenberg Jubileumprijs. Om in aanmerking te komen moet het initiatief een bijdrage leveren aan een maatschappelijke ontwikkeling in de gemeente Hardenberg. Aanvragen kunnen door middel van het inschrijfformulier worden ingediend vóór 1 september 2020. Uit alle inzendingen nomineert een jury maximaal zeven initiatieven die tijdens de uitreiking van de prijzen op 4 november in theater de Voorveghter mogen strijden om de stemmen van het publiek. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje Info Rotary Hardenberg op www.rotaryhardenberg.nl.