Hardenberg

Rotary Stimuleringsprijs uitgereikt

Door de redactie

Rotarydistrict Noordoost-Nederland heeft op 21 mei voor het vierde jaar op rij de Rotary Stimuleringsprijs uitgereikt ter ondersteuning van projecten in relatie tot jongeren. Verenigingen en stichtingen kunnen projecten indienen welke een stimulerende werking hebben op deze doelgroep. Rotaryclub Hardenberg heeft voor deze prijs de G-Parade voorgedragen en zoals bekend mag worden gesteld is de G-parade een feestelijke botenparade over de Overijsselse Vecht voor jonge mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking en hun begeleiders.

In totaal werden zestien door verschillende Rotary clubs ingediende projecten door de vakjury beoordeeld. Bij elk van deze projecten maakte de vakjury kanttekeningen met vragen als haalbaarheid, aanmoedigingen, knappe prestaties en doorzettingsvermogen. Hierbij heeft de vakjury geen blijk van voorkeur gegeven welke projecten in hun ogen de prijs verdienden.

Vanuit deze zestien deelnemende projecten werden door de vakjury een zevental projecten genomineerd. De zeven genomineerde projecten hebben hierna drie minuten durende pitchen gehouden. Ronald Belser van stichting Pro-Gram heeft het project, G-Parade, gepresenteerd met behulp van enkele sfeerbeelden en een enthousiast verhaal.

Na het pitchen van de zeven genomineerde projecten heeft de vakjury hun puntentotaal bekend gemaakt waarbij de G-Parade door de vakjury als tweede project werd genomineerd.

De zaaljury, bestaande uit zo'n 150 personen, waaronder 14 Rotarians uit Hardenberg, mochten daarna middels de smartphone stemmen en daarbij punten toekennen aan de genomineerde projecten.

Deze punten werden opgeteld bij de punten van de vakjury. Het was een zeer spannende wedstrijd, conform de stemming bij het Eurovisiesongfestival, want ieder project had enthousiaste fans in de zaal zitten. De eindscore gaf de tweede prijs voor de G-Parade, waarmee de G-Parade 3.000,00 euro heeft gewonnen. De prijs werd uitgereikt door voormalig gouverneur van Rotary de heer I. Buwalda. De eerste prijs ging naar een project in Uganda, waar geld werd ingezameld voor de bouw van een schoolgebouw.