Coevorden

Roparun door Arsenaal groot succes

Ingezonden

De doorkomst van de Roparun was in Coevorden een groot succes. De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld meer dan een anderhalve marathon lopen. Er deden 85 teams mee, waaronder teams van Sleen, Dalen en Coevorden. De Roparun kwam door stad Coevorden en werd daar met open armen ontvangen. Burgermeester Bert Bouwmeester en wethouders Jeroen Huizing en Jan Zwiers hebben meegedaan.

De doorloop in Coevorden en omringende activiteiten werden georganiseerd door Karin van Basten. Zij leerde vier jaar geleden van de doorkomst in Coevorden. Vanwege haar interesse in hardlopen en het feit dat Coevorden niets organiseerde voor de doorkomst heeft zij samenwerking gezocht met Anneke van Engen van Magisch Drenthe om samen de doorkomst in Coevorden te realiseren. De samenwerking maakte het mogelijk dat wielrenners en hardlopers die deelnamen aan de Roparun dwars door het Arsenaal mochten rennen of fietsen, de rode loper lag klaar. In het Arsenaal huizen de bibliotheek, Tourist Info, de historische vereniging Coevorden en het Stedelijk Museum Coevorden. Om door zo'n monumentaal pand te mogen was een hele beleving en werd door de deelnemers enthousiast ontvangen.

Op de markt in Coevorden was van alles te doen zoals een estafetteloop, verschillende bandjes, en activiteiten voor kinderen zoals schminken. De mini Miss en Miss Ganzenhoedster van Coevorden waren in volle pracht aanwezig, en Ysbrand van der Weide was verkleed als historische gastheer. Samen verwelkomden ze de gasten en waren ze aanwezig om de deelnemers aan te moedigen en te steunen.