Coevorden

Roon Staal treedt op in Coevorden

Door de redactie

Op woensdag 12 juni gaat in Paasloo de Zomer Tour van zanger-pianist Roon Staal van start. De tour eindigt zondag 30 juni in Sellingen met een openluchtconcert. Op zaterdag 22 juni treedt Staal op in de Voormalige Synagoge in Coevorden. Het concert begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Staal, die onlangs fraai gerecenseerd werd door Jacques d'Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel en Gilbert O'Sullivan, heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken met zijn liederen en liedjes van grote namen en eigen werk. Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenorstem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel.

Songs die Staal speelt op zijn concerten zijn eigen werken als Promise, Als je mij zoekt en Weet waarom je leeft afgewisseld met bekende songs van onder meer The Beatles, Paul Simon, John Denver of van Nederlandse grond en het meer klassieke Pie Jesu gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber. Nieuw in het repertoire zijn onder andere The Sound Of Silence van Simon en Garfunkel en Across The Universe van John Lennon.

Kaarten voor de Zomer concerten zijn te bestellen via www.roonstaal.com of 06-30025992. De toegangsprijs is 17,50 euro.