Hardenberg

Rondje Radewijk 'een ontdekking aan de grens'

Door de redactie

Lekker fietsen en onderweg van alles zien, horen en beleven, dat waren de ingrediënten voor het jaarlijkse 'rondje Radewijk'. Ruim 500 fietsers lieten zich Tweede Pinksterdag inschrijven en genoten van de mooie omgeving van Radewijk en Loozen.

Het rondje werd enkele jaren geleden door een aantal ondernemers uit Radewijk voor het eerst georganiseerd en bleek een doorslaand succes. De deelnemers konden dit jaar kennis maken met tien erven. De fietstocht ging door Radewijk, Loozen, en door buurland Duitsland, Wielen. Het was genieten van rust, ruimte en natuur. De verbindende schakel tussen deelnemende erven was dit jaar Rembrandt. Of de 'oude meester' ooit in Radewijk is geweest, is niet bekend, maar zeker is dat Radewijk een schilderachtige omgeving en mooie portretten(mensen) heeft gehad en nog steeds heeft. Op ieder erf stond een schilderij, portret(en) van Rembrandt die door bezoekers met verf kon worden ingekleurd. De kinderen van de basisscholen Den Velde en 't Kompas maakten zelfportretten, die in t 'Kompas tentoon werden gesteld.

Activiteiten

De vijvertuinen van Ada Hofman aan de Westeindigerdijk in Loozen trok veel belangstelling. De meer dan twee hectare omvattende tuinen met haar schitterende flora en fauna en haar wandelpaden was meer dan de moeite waard. Ook konden de deelnemers genieten van de Korenmolen 'Windlust', aan de Radwijkerweg. Er werden rondleidingen gegeven door de molen en bakkerij. Erve Rademaker is jaarlijks eveneens een afstapplaats . Op de boerderij uit het jaar 1979, kom men kon genieten van een kleine historische/middeleeuwse markt met onder andere 'varken aan het spit'.