Hardenberg

Rondje Radewijk 2019

Door de redactie

Op Tweede Pinksterdag stellen bedrijven en instellingen in Radewijk, Loozen en Wielen hun erven open voor publiek. Door de jaren heen is Rondje Radewijk uitgegroeid tot een leuk evenement. Het initiatief van enkele ondernemers is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met dit jaar tien open erven. Rondje Radewijkwordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur. De kosten zijn een euro per persoon.

Fietsen, wandelen of met de auto

Fietsen in Radewijk, Loozen , even door ons buurland Duitsland en ook nog even Wielen aan doen is genieten van rust en ruimte en natuur, maar 10 juni, Tweede Pinksterdag, is het extra genieten, omdat 10 erven die dag hun bedrijf openstellen voor deelnemers aan het Rondje. Er is voldoende parkeer gelegenheid, zodat ook mensen die van ver komen, de fiets mee kunnen nemen. De auto laten staan en op de pendalen verder kunnen gaan.

Rembrandt jaar

De verbindende schakel tussen de deelnemende erven is dit jaar Rembrandt. Of de oude meester ooit in Radewijk is geweest is ons niet bekend, maar zeker is dat Radewijk een schilderachtige omgeving en mooie portretten(mensen) heeft gehad en nog steeds heeft. Op ieder erf zal een schilderij, portret(ten) van Rembrandt staan, die door de bezoekers met verf kan worden ingekleurd. De kinderen van de basisscholen Den Velde en 't Kompas maken zelfportretten, die in t' Kompas ten toon gesteld worden. In de Opgang staat de Rembrandt Bijbel centraal. Maar er is meer....

Activiteiten

Ieder bedrijf heeft wel een bijzondere activiteit, zo kan er met konijnen en ezels worden geknuffeld, kan men kruisboogschieten, wie wordt de beste sjoeler van Rondje Radewijk, kan de molen worden bezichtigd. Kan men nieuwe machines bekijken een marktje bezoeken of een moderne stal bezichtigen. Is er muziek.

Zie www.facebook.com/rondjeradewijk of www.radewijk.eu