Hardenberg

Rolleman stelt Overweg op de proef

Ingezonden

In de negentiende ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden afgelopen maandagavond weer wedstrijden voor de onderlinge competitie gespeeld.

Evert Rolleman maakte het zijn tegenspeler Gerben Overweg dusdanig moeilijk, dat deze alle zeilen moest bijzetten, om tot een goed resultaat te komen. Het lukte uiteindelijk, en dat hield Overweg in de race voor een goede klassering.

Diens zoon Herjan speelde tegen Egbert Reiling de sterren van de hemel. Een grote rondslag leverde de HDC-er niet alleen een overwinning op, maar ook een derde plaats in het klassement. Reiling speelde niet slecht, maar een afruil naar voren maakte de fraaie combinatie mogelijk voor Herjan Overweg. Tenslotte kwam ook Mans Veltink tot winst tegen Tony Gerritsen. Ook hier ging het lange tijd gelijk op tot een zeven-om-zeven stand, waarin Gerritsen uiteindelijk nog bezweek, nadat beiden een dam konden halen. Koploper Gert Brink en Jan Huisman kwamen niet in actie deze ronde. Stand: 1 Brink 17-39; 2 Huisman 16-33; 3 H.Overweg 18-31; 4 Veltink 18-29; 5. G. Overweg 15-28; 6 Reiling 15-18; 7 Gerritsen 16-15 en 8 Rolleman 17-14. Op maandag 27 januari wordt de 20e ronde gespeeld in "De Esch" in Heemse.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer