Hardenberg

Roelof Mulder exposeert in Bibliotheek Hardenberg

Door de redactie

Tot en met 30 juni hangt er een nieuwe expositie in Bibliotheek Hardenberg. Dit keer van Roelof Mulder uit Slagharen. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Bibliotheek.

Roelof Mulder uit Slagharen droeg enkele jaren geleden zijn stukadoorsbedrijf over aan zijn personeel. Hij ging met pensioen. Dat betekende niet dat hij stil ging zitten. Hij was altijd al gefascineerd door schilderkunst en wilde zelf ook graag schilderen. Werken met kleuren, met verf op paneel of doek. Roelof voerde zijn grote wens uit. Hij ging aan de slag maar merkte dat hij vragen had die hij zelf niet kon beantwoorden. Hij besloot een schildercursus te volgen bij Ab Bout, om zo meer over de schilderkunst te leren. Roelof was leergierig, wilde precies weten wat elke kleur deed in combinatie met een andere kleur, hoe je kleuren kon mengen en welke effecten je daarmee bereikte. Het belangrijkste was echter het 'leren kijken'.

Inmiddels is het een paar jaar later en heeft Roelof een serie werken gemaakt, bestaande uit stillevens met bloemen en enkele landschappen. Hij werkt met acrylverf op paneel. Roelof creëert zijn eigen ruimte in de wereld van het platte vlak. Hierbij is zijn passie voor kleur en het plezier in het schilderen het belangrijkst. De schilder zegt zelf over zijn werk: "Na overdracht van het stukadoorsbedrijf ben ik schilderen met fantasie en veel kleuren. Dat is naar weten wel aardig gelukt. Mijn werk bestaat voornamelijk uit stillevens met bloemen, landschappen. Al het schilderwerk gebeurt met acrylverf. Mijn vrije tijd besteed ik voornamelijk aan schilderen en ik beleef er veel plezier aan".