Hardenberg

Roelof Luinge floot vrouwentoernooi Gramsbergen

Ingezonden

Het 24e SPEQ Innovations Internationale Vrouwenvoetbal Toernooi Gramsbergen is wederom gewonnen door SC Buitenveldert uit Amsterdam. Na een overtuigende 2-0 overwinning op Wartburgia, eveneens uit Amsterdam, kroonden zij zich tot winnaar in de A-poule. Hiermee prolongeerden zij de titel in het A-toernooi.

De finale van de B-poule, tussen Reiger Boys uit Heerhugowaard en Ratzeburger SV uit Duitsland, is gewonnen door Reiger Boys. Reiger Boys wist in een spannende finale met 1-0 de winst binnen te slepen. De finale van de C-poule werd gewonnen door TSV Klausdorf uit Duitsland. Zij wonnen in een zinderende wedstrijd met 2-3 van SC Buitenveldert Vr2.

De officiële opening van het toernooi was op vrijdagavond in de grote feesttent. De teams waren allemaal verkleed, het thema dit jaar was letter "G", dus alles met de letter G mag. Hiermee waren ook weer prijzen te winnen. De winnaar hiervan was RKDVC uit Drunen, zij waren verkleed als glazenwassers.

Zaterdagochtend waren de teams weer op tijd op het veld om de resterende wedstrijden te spelen. Met zo'n 23 graden was het een prima voetbalweertje. De toeschouwers en speelsters die al uit gevoetbald waren konden onder het genot van een drankje genieten van 3 prachtige finales op sportpark 't Hoge Holt, die werden gefloten door ex profscheidsrechter Roelof Luinge. Hij deed samen met niemand minder dan zanger Tim Douwsma de prijsuitreiking.

De prijzen voor de beste speelsters gingen naar Nicky van De Weide uit Hoogeveen (A-toernooi), Lieke Lambers van HHC Hardenberg 1 (B-toernooi) en Sanne van VV SJC uit Noordwijk. Het funtoernooi op zondag, met diverse voetbalgerelateerde spelen waren vanwege de hitte veelal water-spelen. Dit funtoernooi werd wederom gewonnen door RKDVC uit Drunen, ook vorig jaar wonnen zij dit toernooi al. 2e werd ook wederom IJsselmeervogels uit Spakenburg en 3e werden de buren van Hardenberg '85.

Voor alle uitslagen zie: https://ivtlive.nl

Voor leuke foto's en sfeerfilmpjes zie website https://www.instagram.com/ivtgramsbergen/?hl=nl