Hardenberg

Roeivereniging Salland junioren weer het water op

Ingezonden

Zondag 3 mei hebben Idwêr en Mariska van roeivereniging Salland in Gramsbergen voor het eerst in lange tijd weer een skiff van dichtbij gezien. Het doel was het testen van de social-distancing- en hygiëne-procedures ivm CoViD-19 nu het sporten door junioren tot en met 18 jaar weer toegestaan is. Getest werd het handen wassen, het naar buiten brengen van de boten, het weer naar binnen brengen van de boten en het reinigen van de riemen.

Na een goede briefing en dankzij de grote zelfstandigheid van de roeiers kan de instructeur op afstand blijven. De roeiers zelf zijn, ook als zij getweeën de boten naar buiten en naar binnen brengen, gedwongen door de afmetingen van de boten, altijd op flinke afstand van elkaar gebleven. Het schoonmaken van de riemen was even een nieuwe stap in het opruimritueel, maar is na het klaarmaken van een zeep-oplossing ook probleemloos.

Beiden hadden enorm uitgekeken naar het moment dat dit weer mocht en namen de maatregelen voor lief. Het weer het water op kunnen maakt het allemaal goed! Komende week gaan alle junioren weer roeien. Zie www.salland-roeien.nl.