Hardenberg

Rock Your Boots

Door de redactie

Op het festivalterrein aan de Langewijk in Dedemsvaart naast de Plukon wordt hard gewerkt aan de opbouw van het nieuwste festival in de regio; Rock Your Boots. Organisatoren Wouter Klomp en Ronald Kuilder willen het oude festivalgevoel laten herleven en bieden een betaalbaar festival aan met een knaller van een line-up op zaterdag 20 juli.

Namen als Tim Knol and the Bluegrass Boogiemen, The Grand East, Money & The Man, Switch Bones, Electric Hollers, Swamp Blues Revelation, Het Gezelschap, Tape Toy, Ralph de Jongh XXL, en MY BABY maken op 20 juli hun opwachting. Hoofdact MY BABY staat dit festivalseizoen alleen maar op grote festivals als North Sea Jazz, Lowlands, Glastonbury én dus ook op Rock Your Boots. "Dan ben je wel heel blij en trots, als je de naam van jouw festival naast festivals van zo'n kaliber ziet staan", aldus Ronald Kuilder. Ook Tim Knol and the Bluegrass Boogiemen en Ralph de Jongh XXL zijn top-acts.

"We proberen mensen een betaalbaar festival aan te bieden met een gevarieerd programma", vult Wouter Klomp aan. Ze willen terug naar het oude festivalgevoel. Dus bier en wijn voor een normale prijs, en toiletten die gratis zijn. Er is lekker eten en een kleine festivalmarkt, dus iedereen komt aan zijn trekken.

Ook over het vervoer is nagedacht. Er rijdt een pendelbus vanaf Dalfsen die stopt in Oudleusen, Ommen, Hardenberg en Slagharen. Na afloop van het festival rijdt er een bus terug over deze plaatsen en één vanaf Dedemsvaart naar het station in Zwolle met tussenstops in Balkbrug en Nieuwleusen. De samenwerking met andere muziekliefhebbers wordt niet geschuwd. Café-eigenaar Hans van Lingen van Café de Herberg uit Ommen heeft zijn eigen Rockhut op het festival. Hij verplaatst zijn café voor één dag naar het festivalterrein in Dedemsvaart. Wat daar gaat gebeuren? Van alles! Gezelligheid, bands, dj's, een muziekbingo, en veel meer! Hans heeft de vrije hand in het opstellen van het programma in zijn café op Rock Your Boots. "Succes gegarandeerd!", aldus Wouter en Ronald. Meer informatie over het festival, de pendelbussen, en de kaarten vind je op: www.rockyourboots.nl.