Hardenberg

ROC van Twente tevreden met plek in Keuzegids

Door de redactie

In de Keuzegids MBO 2019 die dinsdag 18 december verschijnt, scoort ROC van Twente een zevende plek in de top 10 van beste ROC's in Nederland. De Keuzegids beoordeelt jaarlijks alle mbo-opleidingen en mbo-instellingen in Nederland. In de Keuzegids worden 42 ROC's beoordeeld.

Maar liefst 70 opleidingen van de mbo-onderwijsinstelling in Twente mogen vanaf morgen het Kwaliteitszegel 'Topopleiding 2019' voeren. Het zegel staat voor onderwijs dat kwalitatief van zeer hoog niveau is. Een overzicht van de topopleidingen is z.s.m. te vinden op www.rocvantwente.nl/topopleidingen. Voor Twente als technologische topregio is het extra bijzonder en belangrijk dat de Keuzegids het kwaliteitswaarmerk 'Topopleiding' aan 50 technische opleidingen heeft toegekend.

Mooie score

Het overgrote deel van de opleidingen die ROC van Twente aanbiedt heeft een score van gemiddeld of hoger. Nieuwkomer in de lijst met Topopleidingen is 'Voertuigentechniek en verkoop'. Vorig jaar wist ROC van Twente de derde plek landelijk te behalen: een resultaat waar de instelling uitermate trots op is. Dit jaar heeft ROC van Twente een puntentotaal van 66,5 punten behaald. Vorig jaar was dit 67,2.

Vasthouden wat goed is

Bestuursvoorzitter John van der Vegt is blij met de score, maar weet ook dat een hoog resultaat niet vanzelfsprekend is: 'Wij zijn tevreden met de scores: wederom een plek in de top 10 van Beste ROC's van Nederland. Iedere dag werken onze collega's, studenten en leerbedrijven hard voor dit resultaat. Maar we weten ook, dat we ons iedere dag moeten blijven inzetten om elke student het beste onderwijs te kunnen aanbieden om zo goed onderwijs te borgen. Natuurlijk vinden we het jammer, dat we iets gedaald zijn in de ranking ten opzichte van vorig jaar, maar uiteraard zijn we trots op onze collega's die dit jaar in de top 3 staan: samen maken we mooi en goed mbo-onderwijs voor iedereen mogelijk.'

Beoordelingen

ROC van Twente heeft in de breedte van het aanbod mooie rapportcijfers in de keuzegids: 'Een goede school vinden is in de meeste windstreken geen probleem. In het oosten biedt ROC van Twente een gedegen kwaliteit', vermeldt de gids in het voorwoord. Vanaf vandaag worden 70 opleidingen wederom voorzien van het kwaliteitszegel.

Keuzegids mbo

In de Keuzegids MBO worden alle mbo-opleidingen van ROC's met elkaar vergeleken. De uitslag is gebaseerd op cijfers uit de JOB-monitor (studenttevredenheid), inspectierapporten en landelijke onderwijsstatistieken.