Ommen

Rijbewijskeuringen in Ommen

Door de redactie

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Zalencentrum De Kern, Bouwstraat 21, medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs op de volgende data: Woensdag 22 januari, woensdag 19 februari en woensdag 18 maart

Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088- 2323300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 50 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief 60 euro. Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten, ondanks de coulanceregeling adviseert Regelzorg toch een Gezondheidsverklaring te kopen minimaal 4 maanden voor einddatum van uw rijbewijs.

Deze regeling maakt het 75-plussers mogelijk om een jaar met een verlopen rijbewijs te rijden. Meer informatie over de regeling vindt u op www.regelzorg.nl. Voordat u een afspraak maakt koopt u eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van uw DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl. Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet u eerst invullen en opsturen naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens u de papieren die de arts moet invullen, het Keuringsverslag, thuisgestuurd krijgt. Op dat moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring. Aangeraden wordt een afspraak te maken bij een arts die uw formulier op de computer (digitaal) kan invullen.