Ommen

Rijbewijskeuringen CBR in Ommen

Door de redactie

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen één keer per maand bij Zalencentrum De Kern medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

De eerste stap is dat u een Gezondheidsverklaring koopt. Deze vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dat moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 50 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief 60 euro.

De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure leest u op de website van Regelzorg. U kunt gemakkelijk een afspraak maken via de website of door tijdens kantooruren te bellen naar het landelijke afsprakenbureau 088-2323300.

Coulanceregeling 75 plus

Senioren mogen onder bepaalde voorwaarden met een verlopen rijbewijs een jaar blijven rijden, echter alleen in Nederland. Tenzij de einddatum van het rijbewijs is voor 1 december, dan mag dat de eerste negen maanden ook in de EU. De doorlooptijden van het CBR zijn echter een stuk verbeterd. De gezondheidsverklaring koopt u vier of vijf maanden voor de einddatum van uw rijbewijs. In de meeste gevallen zult u dan geen gebruik hoeven te maken van de coulanceregeling.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer