Hardenberg

Riek zegt Livera na veertig jaar gedag

Door de redactie

Een corset behoort tegenwoordig tot de categorie sexy lingerie, maar decennia geleden was dat anders. Toen werd het corset vooral gedragen om de taille te versmallen. 'Knieën onder de bips en zo ver mogelijk aantrekken het snoer, zegt Riek Luisman. Ze heeft het nog meegemaakt en schiet bij de gedachte eraan in de lach.

De verkoopster van Livera is met de laatste dagen van haar arbeidzame leven bezig. Veertig jaar werkte ze als verkoopster in de lingeriewinkel aan de Voorstraat in Hardenberg. Per 1 september gaat ze officieel met pensioen.

Afscheid met korting

Ter gelegenheid daarvan staat Livera op de koopavond van donderdag 29 augustus 2019 in het teken van afscheid. Bezoekers worden in de gelegenheid gesteld de altijd vrolijke en goedlachse verkoopster de hand te drukken en tegelijk te profiteren van 20 procent korting op al hun aankopen.

Van Grieken

Livera en Riek Luisman, geboren Lenters zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Riek werd bijna 66 jaar geleden geboren in Radewijk. "Ik had tien broers en zussen. Destijds was het normaal dat je meteen na de middelbare school aan het werk ging. Zodoende belandde ik op mijn vijftiende in de winkel bij de voorloper van Livera, de familie Teunis, die destijds een manufacturenwinkel runde in het centrum van Hardenberg. Een heleboel oude mensen spraken destijds nog van de winkel 'van Grieken', wat de voorloper van Teunis geweest moet zijn. Hoe dat precies in elkaar zat weet ik niet,' aldus Riek.

Bij Teunis verkochten we ondergoed, maar ook ritsen, stoffen, garen en alles wat erbij hoorde. Ik vond het allemaal prachtig en genoot vooral van het contact met de mensen. Elke ochtend had 'Ma Teunis' koffie en thee klaarstaan voordat de winkel om 8.00 uur open ging.

Daarna was het 'hurrie up' in de winkel, maar altijd in een gezellige, ontspannen sfeer tot op de dag van vandaag".

Riek heeft haar werk naar eigen zeggen, samen met collega's, altijd met heel veel plezier gedaan. "Ik zal vooral het contact met de klanten en de collega's wel missen, maar vind het ook goed dat een jongere garde het nu gaat overnemen. Daarbij heb ik genoeg hobby's om mijn vrije tijd mee te vullen", lacht de Hardenbergse. Ze doelt dan onder meer op haar liefhebberijen als tuinieren, wandelen en fietsen. Of ze klant bij Livera blijft? Natuurlijk, want er is maar een categorie waar Livera wat haar betreft onder valt: onder goed!

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer