Hardenberg

Rick Brink uit Hardenberg gaat voor het ministerschap

Door de redactie

De fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Hardenberg, Rick Brink (33) is doorgedrongen tot de laatste zes kandidaten voor het ministerschap. Hij wil minister worden van Gehandicaptenzaken. Maandag 17 juni vanaf 21.15 uur op NPO 1 bepalen de kijker en een tv-jury in een live-uitzending wie de prestigieuze functie krijgt. Rick voert er flink campagne voor. Donderdagavond was Rick in het dorpshuis Veur Mekaar in Bergentheim waar hij als een professionele quizmasters de balletjes van de 'Minister Brink bingo' uit de koker haalde.

Gekleed in oranje outfit en bijpassende hoed werd Rick Brink onder luid applaus verwelkomd in een afgeladen Multifunctioneel Centrun Veur Mekaar in Bergentheim. Na uitleg waarom hij gaat voor het ministerschap van Gehandicaptenzorg rolden de balletjes en werden de mooiste prijzen uitgereikt. Ook het optreden van muziekgroep Quint maakte het tot een mooie en informatieve avond.

Minister is een serieuze functie

"Minister van gehandicaptenzaken is een serieuze functie en zeker niet alleen een ceremoniële baan", liet Rick Brink vooraf aan de 'minister Brink Bingo', weten. "De belangrijkste taak is mij sterk maken tegen eenzaamheid en hierdoor mede verbindingen maken tussen oud en jong. Ik ga mij richten op o.a. kinderen met een beperking. Deze doelgroep moeten zoveel mogelijk naar een reguliere school kunnen gaan en mensen met een beperking moeten extra steun krijgen bij het zoeken van werk", aldus Brink.

Meer dan 120 mensen met een beperking zagen de titel minister van Gehandicaptenzaken wel zitten. Na een strenge procedure bleven er zes finalisten over, waaronder Rick Brink,die er met name aan heeft bijgedragen dat Hardenberg de titel meest toegankelijke gemeente van Nederland heeft gekregen.