Hardenberg

Rick Brink is Minister van Gehandicaptenzaken

Door de redactie

Op maandagavond 17 juni is Rick Brink uit Hardenberg uitgeroepen tot Minister van Gehandicaptenzaken. Tijdens een live televisie-uitzending kreeg de Hardenberger de meeste stemmen van het publiek. Hij werd daarna officieel beëdigd door Lucille Werner.

Frank van der Brug

Rick heeft een flinke campagne gevoerd. In één van zijn campagneactiviteiten was Rick een professionele quizmaster bij de bingo in Bergentheim. "Minister van gehandicaptenzaken is een serieuze functie en zeker niet alleen een ceremoniële baan", liet Rick Brink onlangs weten. "De belangrijkste taak is mij sterk maken tegen eenzaamheid en hierdoor mede verbindingen maken tussen oud en jong. Ik ga mij richten op onder andere kinderen met een beperking. Zij moeten zoveel mogelijk naar een reguliere school kunnen gaan en mensen met een beperking moeten extra steun krijgen bij het zoeken naar werk", aldus Brink die er eerder ook al aan heeft bijgedragen dat Hardenberg de titel 'meest toegankelijke gemeente van Nederland' kreegen.

Meer dan 120 mensen met een beperking zagen de titel Minister van Gehandicaptenzaken wel zitten. Na een strenge procedure bleven er zes finalisten over, waaronder Rick Brink. De Hardenberger werd maandagavond in de eerste ronde als derde en laatste kandidaat gekozen door de jury, bestaande uit Ronald Plasterk, Vincent Bijlo en Leontien van Moorsel. In de finale mocht het publiek stemmen op Frances Vereijken, Sven Romkes en Rick Brink. De drie werden door minister De Jonge kritisch ondervraagd. Blijkbaar had Brink de meest overtuigende antwoorden, want van het publiek kreeg hij de meeste stemmen. Zijn eerste taak als 'minister' laat overigens niet lang op zich wachten: hij mag zich aanstaande vrijdag melden bij minister De Jonge om een dag lang met hem mee te lopen in 'Den Haag'.

Frank van der Brug

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer