Hardenberg

Reünie voor medewerkers Super de Boer

Door de redactie

Op zaterdag 9 maart is er een reünie voor alle mensen die gewerkt hebben bij Super de Boer in het filiaal aan de Admiraal Helfrichstraat 1 in Hardenberg. De reünie wordt gehouden in partycentrum Circus en begint om 20.30 uur.

Het gaat om de periode van1972 tot en met 2007. Op 28 september 1972 is Jan de Boer geopend. Daarna kreeg het de naam de Boer supermarkten en als laatste Super de Boer. In het jaar 2007 werd Super de Boer overgenomen door Jumbo.

Initiatiefnemer van deze reünie zijn Gretha Slot en Kim Ramaker. Gretha Slot is al 34 jaar werkzaam bij De Boer supermarkten en nu bij de Jumbo. Kim Ramaker: "Ik heb één jaar gewerkt bij Super de Boer en toen gingen we over naar de Jumbo. Maar ik ben net zo enthousiast als Gretha", aldus Kim.

"Vorig jaar bedacht ik mij. Het zou wel eens leuk zijn om alle mensen van 'toen' eens weer te zien. Ik heb heel veel mensen als vriend op facebook, maar spreken doe ik ze niet. Ik had met Kim hier over gehad en samen hebben we het initiatief genomen", vertelt Gretha enthousiast.

"Maar we wisten natuurlijk niet of iedereen net zo enthousiast was als ons", vertelt Kim. Gretha en Kim plaatsten een oproep op facebook en de reacties stroomden binnen. "We waren verbaasd over de grote hoeveelheid reacties en hebben toen een datum en plaats vastgesteld. Daarna hebben we een facebookpagina geopend met daadwerkelijke een oproep. Samen met een oproep in weekblad De Toren en de nodige onderlinge reacties heeft dit geresulteerd in een opgave van 120 mensen", aldus Gretha.

Terugkijkend

Als Gretha terugkijkt op De Boer tijd is er in de loop der tijd wel veel veranderd. "Vroeger werd er veel meer kattenkwaad uitgehaald dan nu. Bijvoorbeeld een fiets van iemand ophangen in het magazijn en er werd veel geklierd en lol onderling, ook was het altijd gezellig en hadden we een hechte band. Gelukkig kunnen we nu ook nog lol maken en hebben we nog een hechte band met de collega's maar er zijn nu veel meer regeltjes, het assortiment is groter en de werkdruk ligt hoger. In 'De Boer tijd' waren er ongeveer 100 werknemers. Maar er zijn nu 170 werknemers. Nu is het ook gezellig maar in die tijd was het 'anders' gezellig". Toen kende ik iedereen bij naam, maar nu moet ik soms op het naambordje van iemand kijken hoe hij/zij heet", vertelt Gretha. "Ik ben natuurlijk wat jonger, maar ik denk dat dit ook met social media te maken heeft. Tegenwoordig spreek je met iemand af of heb je een gesprek met iemand via de telefoon. Ook hoor ik wel vaak van ouderen dat de mentaliteit nu over het algemeen anders is dan toen", vertelt Kim.

"De groep van toen was een hechte groep. Veel mensen van toen werken nu nog bij de Jumbo. Ik heb collega's die al meer dan veertig jaar in dienst zijn. Zelf ben ik 34 jaar in dienst. Ik heb dan ook al veel de revue zien passeren Zo heb ik al verschillende verbouwingen meegemaakt en heb ik gewerkt met verschillende bedrijfsleiders. Voor mij waren de heer Kwekkeboom, Pesman, Poeste en Witeveen wel de 'bekende' bedrijfsleiders uit die tijd. Andere leuke dingen waren bijvoorbeeld de personeelsfeestjes. Eerder werden de feestjes gevierd bij het filiaal, was gewoon gezellig en was er de vrijdagborrel. Ook het zestig jaar bestaan van De Boer met een superfeest in de Bonte Wever was een hoogtepunt. En vergeet niet dat we in het jaar 2008 verkozen zijn tot de beste supermarkt van Overijssel".

De reünie

De reünie wordt gehouden bij partycentrum Het Circus in Hardenberg. Tijdens de reünie wordt er een film gedraaid. Ook zijn er veel foto's te zien. "En natuurlijk gaat het om de gezelligheid en herinneringen op halen", vertellen Gretha en Kim. Heb je je nog niet opgegeven en wil je toch aanwezig zijn geef je dan op via superdeboerhardenberg@hotmail.com. Graag even de naam of namen vermelden in de mail. Als je nog leuke foto's hebt van Super de Boer Hardenberg dan kunt u ze ook mailen. Ook worden er tijdens de reünie foto's gemaakt. Na afllop kan je een USB stick bestellen met foto's van vroeger en van de avond zelf voor tien euro. "Wij hebben er in ieder geval zin in en hopen veel vrienden van toen te ontmoeten", eindigen Kim en Gretha het gesprek.