Hardenberg

ReumaNederland zoekt collectanten in Hardenberg

Door de redactie

In de week van 16 tot en met 21 maart is de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland. Ook dit jaar zetten duizenden vrijwilligers zich met hart en ziel in om door heel Nederland geld op te halen voor onderzoek naar reuma. In Hardenberg zijn daarvoor nog vrijwilligers nodig. Door te collecteren of de collecte bij u in de buurt te organiseren helpt u mee om geld voor reumaonderzoek op te halen.

Wouter van Hierden

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben reuma, waarbij artrose het meest voorkomt. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma beperkt je thuis, op school, op het werk. Door ernstige pijn en vermoeidheid, beschadigde spieren en gewrichten die moeilijk bewegen.

Met de opbrengst van de collecte helpt u mee aan het doel dat ReumaNederland nastreeft: een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma. Nog meer wetenschappelijk onderzoek is nodig om dit doel te bereiken. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft ReumaNederland ook voorlichting, ondersteunt het patiëntenactiviteiten en kom het op voor de belangen van mensen met reuma in de politiek en zorg.

Neem voor opgave of meer informatie contact op met regiocoördinator Miny Bril: 0523-264877 of minybril@kpnmail.nl.