Hardenberg

René Karst en Carola Smit zingen Letter voor Letter

Door de redactie

De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit zorgen vrijdag 13 september om 20.15 uur in De Voorveghter voor een feestelijke avond met Nederlandstalige toppers. Vaak zijn de liedjes uit volle borst mee te zingen en zijn ze heerlijk om naar te luisteren. Geniet tijdens dit concert van de muziek, de teksten en inspirerende verhalen over taal, lezen en schrijven.

Marcel Jurian de Jong

René Karst is bekend van zijn grote hits zoals 'Soms zit het tegen, soms zit het mee' en 'Supergavetijd'. Carola Smit en haar muzikant Dick Plat kennen we nog van de tientallen jaren dat ze hit na hit scoorden met BZN. In dit bijzondere concert laten René en Carola zich van een andere kant zien. Ze brengen de mooiste, meest bijzondere Nederlandstalige liedjes en zingen daarbij de sterren van de hemel. René begeleidt zichzelf zingend op gitaar, Dick Plat speelt gitaar en piano, en Carola brengt je met haar prachtige stem in vervoering.

Tijdens het letter voor letter concert worden er bijzondere liedjes gezongen, waarvan je de tekst in het programmaboekje kunt meelezen. Als dat misschien wat lastig is ,en dat komt vaker voor dan je verwacht, dan hoor je op deze avond hoe je geholpen kunt worden bij het nog beter kunnen lezen en schrijven. En dat is makkelijker dan je misschien wel denkt. Zodat je altijd uit volle borst mee kunt zingen met je favoriete artiest.

Kom ook, zing mee en geniet van deze bijzondere avond.

Dit concert wordt georganiseerd door de Werkgroep 'Hardenberg taalt naar laaggeletterden', bestaande uit Alfa-college, Bibliotheek Hardenberg, Taalpunt Hardenberg, Pro Hardenberg, De Stuw, gemeente Hardenberg en Stichting Lezen & Schrijven en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van provincie Overijssel en theater De Voorveghter.

Kaarten kosten slechts 1,00 euro en zijn te bestellen via www.devoorveghter.nl of telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. Een mail sturen naar info@voorveghter.nl kan altijd!

Ook zijn er kaarten te koop bij de Bibliotheek.

De kassa van De Voorveghter is geopend van woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.