Hardenberg

Renate van Machinefabriek Drabo Hardenberg uitgelicht in RTLZ serie

Door de redactie

In de nieuwe RTLZ documentaireserie 'Het gezicht achter...' staan succesvolle ondernemers uit uiteenlopende sectoren centraal. In korte documentaires van 10 minuten wordt belicht hoe zij hun ondernemerschap aanpakken en hoe zij omgaan met thema's als duurzaamheid, continuïteit, groei en duurzame inzetbaarheid. In de eerste aflevering van de serie staat de Hardenbergse Renate Meulenkamp-Back centraal.

Renate Meulenkamp-Back nam in 2006 – samen met haar broer Marc en voormalig planner/werkvoorbereider Jaap Oosterhof - de leiding van Machinefabriek Drabo Hardenberg over van haar vader Bertus. Als financieel directeur zorgt zij dagelijks voor de financiële en HR zaken binnen de organisatie. Daarnaast vervult ze nog een bestuursfunctie bij VNO-NCW en het ondernemershuis in Hardenberg. 'Het gezicht achter Drabo Hardenberg' wordt aan de hand van een interview met Renate, een kijkje achter de schermen gegeven bij het familiebedrijf machinefabriek Drabo.

Kijkje achter de schermen

Zo vertelt Bertus over het ontstaan van Drabo. Deze naam komt van Draaierij Back en Overmars. Het waren deze twee ondernemers die startten in 1978 in de garage van Back met diverse draai & freeswerkzaamheden. Nu, anno 2020 staat er een onderneming waar met ca. tachtig medewerkers dagelijks aan de meest uiteenlopende producten wordt gewerkt, die dienen voor de maakindustrie. Drabo is actief als toeleverancier in het frees- en draaiwerk en maakt producten voor nationale en internationale klanten. Naast de mooie facetten van het ondernemerschap wordt ook de fietstocht waar Renate voor traint in beeld gebracht. De tocht van gewoon doen. Een geweldig initiatief van 16 Hardenbergse ondernemers en wethouder Alwin Ter Rietstap, om van Hardenberg naar Alpe d'HuZes te fietsen en waarvan de opbrengst volledig naar KWF gaat.

Televisie, radio, online én krant

De documentaireserie is geproduceerd door RTL in samenwerking met het Financieel Dagblad, BNR Business Radio en Centraal Beheer. De korte documentaire 'Het Gezicht Achter Drabo Hardenberg', is vanaf maandag 18 januari zeven keer te zien op RTLZ en vanaf die datum ook terug te kijken op RTLXL en RTLNieuws.nl/economie.

Uitzenddata RTLZ: maandag 18 januari 17.45 uur / woensdag 20 januari 9.15 uur / donderdag 21 januari 16.15 uur / dinsdag 26 januari 17.45 uur / vrijdag 29 januari 11.15 uur / woensdag 3 februari 17.15 uur / maandag 22 maart 9.15 uur.