Hardenberg

Rembrandt kleurt Slagharen

Door de redactie

Het Oale Meestershuus is zeer opgetogen over een unieke vondst. Tijdens het doorzoeken van de archieven voor foto's voor het boek 'De tijd vliegt' zijn vrijwilligers gestuit op niet eerder vertoonde schetsen van waarschijnlijk de grote meester Rembrandt van Rijn.

De gevonden ruwe schetsen lijken zelfs te gaan om voorstudies voor zijn grote meesterwerk de Nachtwacht. Op de schetsen zijn achtergronden van historisch Slagharen en omgeving met een aantal karakteristieke figuren van Slagharen afgebeeld.

Op dit moment worden de schetsen onderzocht in het Rijksmuseum op echtheid. Wanneer deze is aangetoond worden de schetsen in een bijzondere tentoonstelling aan het publiek in het Oale Meestershuus in Slagharen getoond. Men hoopt dat de opening van deze tentoonstelling op zaterdag 22 februari plaats zal vinden. Natuurlijk hebben inwoners van Slagharen de primeur om deze unieke vondst als eerste te aanschouwen. Er wordt geschat dat er daarna een enorme run vanuit het grote publiek naar Slagharen zal komen. Het Oale Meestershuus zoekt om deze reden nog extra vrijwilligers.

Bent u geïnteresseerd dan kunt u zich melden tijdens openingstijden in het Oale Meestershuus.