Ommen

Rembrandt en Trawanten

Door de redactie

Op vrijdag 21 juni is Han van Hagen uit Zuidwolde te gast in Galerie de Schaapskooi van Beeldentuin Witharen aan de Witharenweg 24. Hij verzorgt dan de kunstvoorstelling 'Rembrandt en Trawanten', over het werk en leven van belangrijke Nederlandse kunstenaars. De voorstelling begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt is overleden. Rembrandt kent iedereen van zijn voornaam alsof het de buurman is, maar wie kent Aert, Gerrit, Hercules, Govert, Carel, Ferdinand, Jan, Pieter, Jacob nog? In de 17e eeuw net zulke bekende schilders. Van velen van hen is de loopbaan pas goed op gang gekomen na gedegen lessen in het atelier van Rembrandt. Zijn weergave van licht in duister bruin gehuld was eerst ongekend populair, maar werd later in de eeuw hopeloos ouderwets gevonden. Zijn pasteus aangebrachte verf werd ronduit vies genoemd. Sommigen bleven Rembrandt trouw, anderen kozen de weg van een glanzend en kleurrijk Classicisme. Het wordt tijd voor een hernieuwde kennismaking, nu ook met zijn tijdgenoten. In deze voorstelling komen geestverwanten en afvalligen van Rembrandt voor het voetlicht in de sfeer van zijn tijd. Maar Rembrandt zorgt na 350 jaar nog steeds voor verrassingen. Na de voorstelling is het mogelijk om met elkaar en met Han van Hagen van gedachten te wisselen onder het genot van een drankje.

De intree bedraagt tien euro, inclusief koffie of thee bij aanvang. Aanmelden graag via info@atelierwitharen.nl, 0523-676272, 06-52344304 (Thea) of 06-27876388 (Louis).