Hardenberg

Reiling mist de winst bij Damclub Hardenberg

Door de redactie

Maandag 21 januari werden weer wedstrijden in de AD&M-damcompetitie gespeeld. De partijen deze avond waren taai, en stonden bol van de spanning.

Allereerst werd de afgebroken partij uit de 13e ronde tussen Egbert Reiling en Gerben Overweg uitgespeeld. Voor beide spelers stond er 35 minuten op de klok voor circa 25 zetten. De spelers slaagden er in om die te halen. In het late eindspel miste Reiling de winst, en kon Overweg opgelucht ademhalen. Datzelfde gold eveneens voor Veltink in zijn partij tegen Tony Gerritsen. De altijd lastig te bespelen Gerritsen gaf goed partij, en stelde Veltink voor lastige keuzes. Omdat Gerritsen reeds vroeg in de partij zijn kroonschijf had opgespeeld kon Veltink afwikkelen naar een gewonnen eindspel. Evert Rolleman hield lang stand tegen Herjan Overweg. Laatstgenoemde was alert toen Rolleman even niet oplette, en bereikte de damlijn. Daarna duurde het nog een hele tijd voordat Overweg uiteindelijk de vis op het droge kreeg, Ook hier moest de winnaar lang naar het goede plan zoeken, maar redde het.

Stand na de 15e ronde is nu:

1..Huisman 12-30; 2..Veltink 14-28; 3..Brink 12-25; 4 G.Overweg 12-24; 5.. Reiling 12-13; 6..H.Overweg 13-12; 7..Gerritsen 13-9; 8 Rolleman 14-8. Op maandag 28 januari wordt de AD&M-damcompetitie voortgezet.