Hardenberg

Regiowandelaars te gast in Slagharen

Door de redactie

Op donderdag 11 april startten maar liefst negentig wandelaars aan een kunstroute die hen voerde langs zestien kunstwerken en bijzondere objecten in Slagharen. Vanuit heel Salland kwamen vrouwen van zusterverenigingen naar Slagharen om deel te nemen aan deze bijzondere wandeltocht. De tiende Salland Regiowandeling wordt georganiseerd door de vrouwenvereniging ZijActief Slagharen / De Belte e.o.

G.Brokelman

Het bestuur van de afdeling Slagharen /De Belte e.o. kreeg het verzoek om in 2019 de ZijActief Regiowandeling te organiseren. Het was de eerste keer voor de vereniging, maar het bestuur zag dit als een uitdaging. Er werden wandelroutes in en om Slagharen uitgezet, met de bedoeling het karakter, de geschiedenis en de natuur van het dorp te laten zien. Hierbij werd ZijActief ondersteund door Welzijnswerk de Stuw en het project 'Gewoon Gezond Slagharen' van Plaatselijk Belang Slagharen.

In de Haarslag, achter het Oale Meestershuus, werden de Sallandse gasten verwelkomd door voorzitter Marion van Wely. Na de koffie met koek, kon men kiezen uit een wandeling van drie, vijf, of zeven kilometer. De routes liepen door de mooie natuur, langs kunstobjecten en diverse bezienswaardigheden van het dorp. Er was bovendien gelegenheid om het Oale Meestershuus, de Katholieke Kerk, de Stekelkas van Henny Mecklenfeld en de foto-expositie in Huize De Eik te bezichtigen. De activiteiten werden afgesloten met een gezamenlijke lunch.

ZijActief Slagharen /De Belte e.o.

ZijActief in Slagharen kan terugkijken op een zeer geslaagde Regio wandeldag. De vereniging behartigt de belangen van vrouwen door middel van ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling.Leden kunnen deelnemen aan lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen Er is een leeskring, een handwerkgroep en een filmclub. Naast sportieve activiteiten worden er ook museum- en theaterbezoeken georganiseerd. Inlichtingen over de vereniging ZijActief Slagharen /De Belte e.o. bij Rozemieke Kok, secretaris, Dr. Willemslaan 23,7776 CE Slagharen, 0523-681977.

G.Brokelman