Twenterand

Regiofinales schoolvoetbal bij DOS'37

Door de redactie

Op woensdag 15 mei werden op een zeer druk bevolkt sportpark Het Midden in Vriezenveen de regiofinales van het schoolvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes gehouden, bij DOS'37.

J.Tempert

De KNVB was naarstig op zoek naar een organiserende voetbalvereniging c.q. sportpark, om dit toernooi te organiseren, nadat een andere voetbalvereniging uit onze regio op het allerlaatste moment te kennen gaf, de organisatie niet rond te krijgen. N.a.v. de goede ervaringen die men vorig jaar had opgedaan, kwam de KNVB opnieuw uit bij DOS'37, waardoor de organisatie dit jaar opnieuw voor de Vriezenveense club was. Deze dag stond er een aanzienlijk grote groep vrijwilligers van DOS'37 klaar, om de vele bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Maar liefst vijftig scholen (25 jongensteams en 25 meisjesteams) streden in tien poules om de eerste plaats in hun competitie. In totaal waren er maar liefst 511 spelers/speelsters te bewonderen. Ook waren er veel supporters die alle teams enthousiast aanmoedigden. Op de tien speelvelden werden mooie wedstrijden afgewisseld door hele spannende wedstrijden, waarbij er veel te zien en genieten viel. Kortom, een prachtige voetbaldag op een zonovergoten sportpark Het Midden.

Groep 5 en 6

De scholieren uit groep 5 en 6 speelden een meisjes- en een jongenstoernooi in de nieuwe spelvorm 6 tegen 6. Bij de meisjes won het team van De Pro's uit Oldenzaal alle wedstrijden te winnen (5 wedstrijden, 15 punten en een doelsaldo van +35). Tweede werd De Windhoek uit Almelo met 12 punten. Bij de jongens ging de eerste prijs naar de Plechelmusschool uit Hengelo, met 10 punten uit 4 wedstrijden. De Gijminkschool uit Goor werd tweede met 7 punten.

Groep 7 en 8

De scholieren uit groep 7 en 8 speelden een meisjes- en een jongenstoernooi in de nieuwe spelvorm 8 tegen 8. Bij de meisjes waren de vier poulewinnaars De Drie-Eenheid uit Oldenzaal (11 punten), De Bernardus uit Dinkelland (12 punten), De Aloysiusschool uit Weerselo (12 punten) en De Wiekslag uit Tubbergen (5 punten). Via de kruisfinales plaatsten De Drie-Eenheid en De Aloysiusschool zich voor de finale ten koste van respectievelijk De Wiekslag (1-0) en De Bernardus (0-1). Hierin was De Drie-Eenheidschool de sterkste: 0-1. Derde werd De Wiekslag uit Tubbergen door in de kleine finale De Bernardus na een 0-0 gelijkspel, via strafschoppen te verslaan.

Bij de jongens waren de vier sterkste scholen: De Martinus uit Losser, De Aloysiusschool uit Geesteren, De Vonder uit Borne en De Rehobothschool uit Vriezenveen. In de halve finale was De Martinus met 1-0 te sterk voor De Rehobothschool en hetzelfde resultaat boekte De Aloysiusschool tegen De Vonder, waardoor de finale een treffen werd tussen De Martinus en De Aloysiusschool (1-3). De strijd om de derde plaats werd een prooi voor De Rehobothschool (3-1).

Prijsuitreiking

Na afloop kregen de nummers één, twee en drie in de verschillende klassen een balkonscène aangeboden, waarbij de scholen werden gefeliciteerd door KNVB-medewerker Henk-Jan Reef en de prijzen werden uitgereikt door Lotte Jansen, speelster van eredivisionist FC Twente-dames 1.

De nummers één en twee mogen naar de volgende ronde in het schoolvoetbaltoernooi. Deze districtsfinale wordt op woensdag 5 juni gespeeld bij De Bataven in Gendt. De winnaars spelen op woensdag 12 juni de landelijke finale op het KNVB-sportpark te Zeist.

De KNVB, de scholen en de toernooicommissie van DOS'37 kunnen terugkijken op een geslaagde voetbalmiddag, waarbij in 109 gespeelde wedstrijden maar liefst 293 doelpunten vielen te noteren.